Tak toto je úplne luxusné predjedlo či desiata! Klobúčiky šampiňónov plnené zmesou smotanového a modrého syra, cibule, cesnaku, bieleho vína a citrónovej šťavy sú nezabudnuteľnou delikatesou, ktorú jednoducho musíte vyskúšať!
Čo budete potrebovať
- 24 veľkých hnedých šampiňónov, očistených
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica olivového oleja
- ½ cibuľa, nakrájaná
- 4 strúčiky cesnaku, lisované
- 2 lyžice bieleho vína
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- ¼ šálky strúhanky
- 110 g smotanového syra
- ½ šálky modrého syra
- ¼ lyžičky soli alebo podľa chuti
- ¼ lyžičky korenia alebo podľa chuti
- 1 lyžica petržlenu (na ozdobu)
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Očistite šampiňóny kefkou na huby a potom jemne odstráňte nožičky bez toho, aby ste šampiňóny polámali.
- Šampiňóny položte na pekáč a pečte ich 10 až 15 minút, kým z nich nevytečie voda.
- Prípadnú ďalšiu vlhkosť nasajte papierovými obrúskami.
- Nakrájajte nožičky šampiňónov.
- Do panvice pridajte maslo a olivový olej a zahrievajte, kým sa maslo na strednej teplote nerozpustí.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezosklovatí.
- Pridajte nakrájané nožičky a restujte ďalšie 3 minúty.
- Ďalej pridajte víno, citrónovú šťavu a strúhanku a premiešajte.
- Pridajte aj smotanový syr a dobre miešajte, kým sa smotanový syr nerozpustí a nezapracuje do zmesi.
- Nakoniec pridajte modrý syr, premiešajte a varte ďalších pár minút.
- Naplňte šampiňóny náplňou.
- Pečte 10 až 15 minút.
- Ozdobte petržlenovou vňaťou.