Šampiňóny plnené modrým syrom

Šampiňóny plnené modrým syrom

Tak toto je úplne luxusné predjedlo či desiata! Klobúčiky šampiňónov plnené zmesou smotanového a modrého syra, cibule, cesnaku, bieleho vína a citrónovej šťavy sú nezabudnuteľnou delikatesou, ktorú jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

  • 24 veľkých hnedých šampiňónov, očistených
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • ½ cibuľa, nakrájaná
  • 4 strúčiky cesnaku, lisované
  • 2 lyžice bieleho vína
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • ¼ šálky strúhanky
  • 110 g smotanového syra
  • ½ šálky modrého syra
  • ¼ lyžičky soli alebo podľa chuti
  • ¼ lyžičky korenia alebo podľa chuti
  • 1 lyžica petržlenu (na ozdobu)

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Očistite šampiňóny kefkou na huby a potom jemne odstráňte nožičky bez toho, aby ste šampiňóny polámali.
  • Šampiňóny položte na pekáč a pečte ich 10 až 15 minút, kým z nich nevytečie voda.
  • Prípadnú ďalšiu vlhkosť nasajte papierovými obrúskami.
  • Nakrájajte nožičky šampiňónov.
  • Do panvice pridajte maslo a olivový olej a zahrievajte, kým sa maslo na strednej teplote nerozpustí.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezosklovatí.
  • Pridajte nakrájané nožičky a restujte ďalšie 3 minúty.
  • Ďalej pridajte víno, citrónovú šťavu a strúhanku a premiešajte.
  • Pridajte aj smotanový syr a dobre miešajte, kým sa smotanový syr nerozpustí a nezapracuje do zmesi.
  • Nakoniec pridajte modrý syr, premiešajte a varte ďalších pár minút.
  • Naplňte šampiňóny náplňou.
  • Pečte 10 až 15 minút.
  • Ozdobte petržlenovou vňaťou.
Klobúčiky šampiňónov plnené zmesou smotanového a modrého syra, cibule, cesnaku, bieleho vína a citrónovej šťavy.
www.jocooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.