Šampiňóny plnené chrumkavou slaninou a slaným parmezánom a pečené k dokonalosti si úplne zamilujete! Navyše sú jednoduché na prípravu a nielen vďaka tomu si ich nepripravíte iba raz.
Čo budete potrebovať
- 1/2 šálky parmezánu
- 6 plátkov slaniny, osmažené a nakrájané
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
- 1/4 lyžičky soli alebo podľa chuti
- 1/4 lyžičky korenia alebo podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 500 g veľkých šampiňónov, očistených a bez nožičiek
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Do stredne veľkej misy pridajte parmezán, slaninu, petržlenovú vňať a soľ a korenie podľa chuti.
- Všetko zmiešajte dohromady a dajte bokom.
- Do veľkej panvice vhodnej do rúry pridajte olivový olej a zohrejte na strednom plameni.
- Pridajte šampiňóny a opekajte asi 2 až 3 minúty z každej strany, kým nezačnú trochu hnednúť.
- Do každého šampiňónu pridajte asi 1 polievkovú lyžicu zmesi syrovo-slaninovej zmesi.
- Vložte plnené šampiňóny do rúry a pečte 5 minút alebo pokiaľ sa syr nerozpustí.
- Dobrú chuť!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?