Šampiňóny plnené slaninou a parmezánom

Šampiňóny plnené slaninou a parmezánom

Šampiňóny plnené chrumkavou slaninou a slaným parmezánom a pečené k dokonalosti si úplne zamilujete! Navyše sú jednoduché na prípravu a nielen vďaka tomu si ich nepripravíte iba raz.

Čo budete potrebovať

  • 1/2 šálky parmezánu
  • 6 plátkov slaniny, osmažené a nakrájané
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
  • 1/4 lyžičky soli alebo podľa chuti
  • 1/4 lyžičky korenia alebo podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 g veľkých šampiňónov, očistených a bez nožičiek

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Do stredne veľkej misy pridajte parmezán, slaninu, petržlenovú vňať a soľ a korenie podľa chuti.
  • Všetko zmiešajte dohromady a dajte bokom.
  • Do veľkej panvice vhodnej do rúry pridajte olivový olej a zohrejte na strednom plameni.
  • Pridajte šampiňóny a opekajte asi 2 až 3 minúty z každej strany, kým nezačnú trochu hnednúť.
  • Do každého šampiňónu pridajte asi 1 polievkovú lyžicu zmesi syrovo-slaninovej zmesi.
  • Vložte plnené šampiňóny do rúry a pečte 5 minút alebo pokiaľ sa syr nerozpustí.
  • Dobrú chuť!
Šampiňóny plnené chrumkavou slaninou a slaným parmezánom.
www.jocooks.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.