Jednoduché predjedlo na párty nabité všetkými príchuťami vašej obľúbenej talianskej mäsovej omáčky v jednom.
Ingrediencie
- 900 g šampiňónov
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 strúčik cesnaku, mletý
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky korenia
- 1 čajová lyžička talianskeho korenia
- štipka vločiek chilli korenie
- 1 a 1/2 šálky paradajkovej omáčky
- 1 šálka nastrúhaného syra mozzarella
- 1/4 šálky strúhaného syra parmezánu
Postup
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Huby opláchnite a zbavte nožičiek. Čiapočky vyskladajte na plech, aby sa dali neskôr plniť.
- Na veľkej panvici rovnomerne osmažte mleté mäso, kým nie je hnedé.
- Pridajte cesnak, soľ, korenie, talianske korenie a vločky z čili korenia, dôkladne zamiešajte a opekajte ďalšie 1 až 2 minúty.
- Následne pridáme paradajkovú omáčku a necháme dusiť po dobu 15 až 20 minút, alebo pokiaľ nie je zmes veľmi hustá a prebytočná voda nie je odparená.
- V prípade potreby dochuťte soľou alebo korením.
- Keď je mäsová zmes hotová, naplňte jej hubové čiapočky.
- Mäsovú zmes v hubách následne posypte mozzarellou a parmezánom.
- Pečte pri teplote 150 ° C počas 20 až 25 minút, alebo kým nebudú huby mäkké a syr nebude zlatohnedý.