Tieto cesnakové šampiňóny na panvici ochutené rozmarínom a parmezánom sú rýchlou, ale extrémne lahodnou prílohou, ktorá oživí každé jedlo! Nemôžete sa nabažiť húb? Tieto plnené šampiňóny so syrom si zamilujete.
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 600 g šampiňónov (nakrájané na polovicu)
- soľ
- 1 lyžička nasekaného čerstvého rozmarínu
- 3 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 4 lyžice strúhaného parmezánu
- 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Rozpáľte veľkú panvicu s olivovým olejom a maslom, pridajte nakrájané šampiňóny najskôr rezom dole a okoreňte nasekaným rozmarínom.
- Šampiňóny opekajte 3–4 minúty, kým huby nezezlátnu.
- Potom ich obráťte a nechajte ešte pár minút piecť.
- Na úplný záver pridajte prelisovaný cesnak a premiešajte.
- Cesnak nechajte 30 sekúnd variť, potom huby posypte parmezánom a znovu premiešajte, aby syr huby obalil a opekajte ešte 30 sekúnd, potom dochutíme soľou podľa chuti.
- Stiahnite teplotu a podávajte s nastrúhaným parmezánom a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.