Vynikajúce nátierky zo sardiniek v 6 rôznych variantoch. Inšpirujte sa!

Rybie nátierky patria medzi tie obľúbené a pripravujú sa vo väčšine domácností.

Poznáte ale tú s koriandrom, limetkovou šťavou a olivami?

Alebo s pečeným cesnakom, kaparami, chilli a čerstvými bylinkami?

Ak nie, ale máte chuť vyskúšať niečo nové, potom sa pozrite na naše recepty na sardinkové nátierky 6x inak.

Pripravte si aj naše recepty na domáce nátierky z mäsa v 7 luxusných prevedeniach.

Aké sardinky kúpiť?

Najlacnejšia, najpohodlnejšia a najdostupnejšia forma sardiniek je tá konzervovaná . Môžete ich zohnať vykostené bez kože, vo vlastnej šťave, v rôznych olejoch, údené, s paradajkovou či inou omáčkou. Neotvorené konzervy uložené v chladnej, tmavej komore alebo skrini vydržia až 1 rok . Po otvorení skladujte sardinky v tesne uzavretej nádobe v chladničke po dobu 2 až 3 dní.

Ak máte spoľahlivý zdroj na kúpu celých sardiniek , potom vyberajte iba tie, ktoré majú jasné oči (bez začervenania), jasné žiabre, pevné mäso a jemnú sviežu morskú vôňu (žiadny silný „rybí“ zápach). Predajca potom môžete požiadať, aby vám sardinky vypitval a vykostil. Filety zo sardiniek alebo celej ryby sa najlepšie pripravujú v rovnaký deň, kedy ich zakúpite , ale je možné ich mať v chladničke 1 až 2 dni.

Kvalitné mrazené sardinky by mali byť tvrdé a lesklé. Tie v mrazničke vydržia až 6 mesiacov .

A ako vám nátierky zo sardiniek chutili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.