Schwarzwaldská torta

Schwarzwaldská torta

Retro klasika, ktorej málokto odolá! Čo je lepšie ako poriadna nálož čokolády, šľahačky a višní? Tak poďme na to!

INGREDIENCIA

Na korpus:

  • 3 stredne veľké vajcia, izbové teploty
  • 125 g (½ šálky) cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 75 ml (5 lyžíc) oleja neutrálnej chuti
  • 75 g (½ šálky) hladkej múky
  • 50 g (½ šálky) nesladeného holandského kakaa
  • 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 2 lyžice cukru plus niečo navyše
  • maslo na vymazanie formy

Na náplň:

  • 680 g zavarených višní (uchovajte si z nich aj višňovú šťavu)
  • 2 lyžice kukuričnej múky/kukuričného škrobu
  • 25 g (2 lyžice) cukru
  • 2 pláty zlatej želatíny
  • 500 ml (2 šálky) smotany na šľahanie
  • 3 lyžice rumu
  • 150 g horkej čokolády
  • čerstvé višne na ozdobu

POSTUP

  1. Rúru rozohrejte na 180 °C.
  2. Dno okrúhle 20 cm tortovej formy vyložte papierom na pečenie a dno a boky vymažte maslom.
  3. Šľahajte vajcia, cukor a vanilku asi 5 minút, potom pokvapkajte olejom a šľahajte, kým sa nezapracuje.
  4. Zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a soľ.
  5. Jemne vmiešajte suché ingrediencie do vaječnej zmesi.
  6. Nalejte do formy a pečte uprostred predhriatej rúry 25-30 minút, kým korpus nevykysne.
  7. Vyberte z rúry a nechajte 5 minút vychladnúť vo forme.
  8. Rošt vyložte papierom na pečenie a korpus prevráťte hore nohami, vyberte formu a nechajte vychladnúť, než odlepíte vrchný papier.
  9. Višne sceďte a nechajte si 150 ml šťavy.
  10. Zmiešajte 2 lyžice šťavy s kukuričnou múkou.
  11. Višne s cukrom prehrejte v hrnci, premiešajte so zmesou kukuričnej múky a varte do zhustnutia.
  12. Nechajte vychladnúť.
  13. Plátky želatíny vložte do misky, zalejte studenou vodou a nechajte 5 minút zmäknúť.
  14. Po 5 minútach vytlačte čo najviac tekutiny, potom dajte želatínu do kastrólika s 3 lyžicami smotany a zahrievajte, kým sa želatína nerozpustí.
  15. Elektrickým mixérom vyšľahajte smotanu do tuha.
  16. Keď sa želatína rozpustí, stiahnite ju z platne a nechajte vychladnúť.
  17. Do želatíny pridajte dve veľké lyžice šľahačky a premiešajte, potom zmes jemne primiešajte späť do šľahačky.
  18. Preneste ¼ krému do vrecka s hviezdicovou zdobiacou tryskou.
  19. Zúbkovaným nožom vodorovne rozkrojte korpus na tri vrstvy.
  20. Spodnú vrstvu položte na servírovací tanier, potrite 1 polievkovou lyžicou višňou alebo rumu, pridajte polovicu višní a vrstvu krému.
  21. Opakujte s ďalšou vrstvou a potom položte tretiu vrstvu nahor.
  22. Potrite zvyšným rumom.
  23. Na vrch a boky torty naneste lyžicou krém.
  24. Na vrch torty rovnomerne nazdobte vreckom krém a ozdobte čerstvými višňami.
  25. Nožom z čokolády urobte hoblinky, ktoré naneste cez boky a doprostred torty.
  26. Nechajte vychladnúť.
Čokoládová torta so šľahačkou a višňami.
www.daysofjay.com

Vyskúšajte aj naše recepty na konzervovanie čerešní na mnoho spôsobov. Ktorý si vyberiete vy?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.