Sečuánska verzia pokrmu Bang Bang pripravená zo šťavnatého trhaného kuracieho mäsa zaliateho pikantnou korenenou omáčkou s sladkastými tónmi je skvelým predjedlom alebo hlavným chodom, ktorý zaručene uspokojí vaše chuťové bunky!
Čo budete potrebovať
- 700 g kuracích pŕs bez kosti a kože
- 1 lyžička soli
- 4 jarné cibuľky
Na omáčku:
- 4 lyžice svetlej sójovej omáčky
- 2 lyžice nesladeného arašidového masla
- 2 lyžice chilli oleja (alebo viac)
- 2 lyžice ryžového octu
- 4 lyžičky cukru
- 2 strúčiky cesnaku, nastrúhané
- 2 lyžičky strúhaného zázvoru
- 1/2 lyžičky mletého sečuánskeho korenia
Postup
- Nakrájajte 2 jarné cibuľky na 5 cm prúžky.
- Zostávajúce 2 jarné cibuľky nakrájajte na tenké plátky.
- Do hrnca nalejte 5 cm vody, prikryte a zahrievajte na stredne vysokom ohni až do varu.
- Na parák rozložte prúžky jarnej cibuľky, aby ste vytvorili lôžko.
- Naň položte kuracie prsia a tie rovnomerne posypte soľou.
- Vložte parák do hrnca a prikryte pokrievkou.
- Varte 20 minút.
- Vložte teplomer do najhrubšej časti mäsa.
- Mal by ukazovať 73 stupňov Celzia, v tej chvíli je mäso hotové.
- Pokiaľ je kurča vo vnútri stále ružové, varte v pare ďalších 5 až 10 minút.
- Akonáhle je hotové, preložte ho na tanier, aby vychladlo.
- Počas varenia mäsa v pare zmiešajte zvyšok ingrediencií vo veľkej mise.
- Šľahajte, aby sa všetko dobre premiešalo.
- Akonáhle mäso vychladne, preložte ho na doštičku.
- Valčekom prsia naklepte a potom ich pomocou dvoch vidličiek natrhajte na tenké vlákna.
- Mäso vložte do veľkej misy alebo hlbokého taniera.
- Zalejte omáčkou a dobre premiešajte.
- Pomocou drviča na mäso alebo valčeka naklepte kura (voliteľne) a potom nakrájajte na tenké plátky pomocou dvoch vidličiek.
- Ozdobte na tenké plátky nakrájanou jarnou cibuľkou.
- Kuracie mäso môžete pokvapkať asi 1/3 až ½ šálkou ďalšieho chilli oleja.
- Dobrú chuť!
Máme pre vás aj ďalších 6 vynikajúcich receptov s trhaným mäsom . Ktorá varianta sa stane vašim favoritom?