Sečuánske kurča Bang Bang

Sečuánske kurča Bang Bang

Sečuánska verzia pokrmu Bang Bang pripravená zo šťavnatého trhaného kuracieho mäsa zaliateho pikantnou korenenou omáčkou s sladkastými tónmi je skvelým predjedlom alebo hlavným chodom, ktorý zaručene uspokojí vaše chuťové bunky!

Čo budete potrebovať

  • 700 g kuracích pŕs bez kosti a kože
  • 1 lyžička soli
  • 4 jarné cibuľky

Na omáčku:

  • 4 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 2 lyžice nesladeného arašidového masla
  • 2 lyžice chilli oleja (alebo viac)
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 4 lyžičky cukru
  • 2 strúčiky cesnaku, nastrúhané
  • 2 lyžičky strúhaného zázvoru
  • 1/2 lyžičky mletého sečuánskeho korenia

Postup

  • Nakrájajte 2 jarné cibuľky na 5 cm prúžky.
  • Zostávajúce 2 jarné cibuľky nakrájajte na tenké plátky.
  • Do hrnca nalejte 5 cm vody, prikryte a zahrievajte na stredne vysokom ohni až do varu.
  • Na parák rozložte prúžky jarnej cibuľky, aby ste vytvorili lôžko.
  • Naň položte kuracie prsia a tie rovnomerne posypte soľou.
  • Vložte parák do hrnca a prikryte pokrievkou.
  • Varte 20 minút.
  • Vložte teplomer do najhrubšej časti mäsa.
  • Mal by ukazovať 73 stupňov Celzia, v tej chvíli je mäso hotové.
  • Pokiaľ je kurča vo vnútri stále ružové, varte v pare ďalších 5 až 10 minút.
  • Akonáhle je hotové, preložte ho na tanier, aby vychladlo.
  • Počas varenia mäsa v pare zmiešajte zvyšok ingrediencií vo veľkej mise.
  • Šľahajte, aby sa všetko dobre premiešalo.
  • Akonáhle mäso vychladne, preložte ho na doštičku.
  • Valčekom prsia naklepte a potom ich pomocou dvoch vidličiek natrhajte na tenké vlákna.
  • Mäso vložte do veľkej misy alebo hlbokého taniera.
  • Zalejte omáčkou a dobre premiešajte.
  • Pomocou drviča na mäso alebo valčeka naklepte kura (voliteľne) a potom nakrájajte na tenké plátky pomocou dvoch vidličiek.
  • Ozdobte na tenké plátky nakrájanou jarnou cibuľkou.
  • Kuracie mäso môžete pokvapkať asi 1/3 až ½ šálkou ďalšieho chilli oleja.
  • Dobrú chuť!
Trhané kuracie s ázijskou omáčkou na tanieri s paličkami.
www.omnivorescookbook.com

Máme pre vás aj ďalších 6 vynikajúcich receptov s trhaným mäsom . Ktorá varianta sa stane vašim favoritom?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.