Tento šalát vyzerá dokonale, pokiaľ ho naservírujete v sklenenej miske. Pripravte si ho asi 8 hodín pred podávaním a vaši hostia budú nadšení!
Ingrediencie
- 1 hlávkový šalát, natrhaný na kúsky
- 1 šálka zelenej papriky nakrájanej na kocky
- 1 šálka nakrájaného rapíkatého zeleru
- 1 šálka cibule nakrájanej na kocky
- 280 g mrazeného hrášku, rozmrazeného
- 2 šálky majonézy (možno použiť nízkotučnú majonézu)
- 1 lyžica cukru
- 6 plátkov slaniny, osmažené dochrumkava a rozdrobené
- 3/4 šálky strúhaného čedaru
Postup
- Dajte hlávkový šalát na dno čistej šalátovej misy.
- Na šalát navrstvite papriku, stopkatý zeleru, cibuľu a hrášok v uvedenom poradí.
- Navrch dajte majonézu, ktorú utesníte zeleninu.
- Vrch posypte cukrom, slaninou a syrom.
- Pred podávaním pevne zakryte igelitom a dajte na 8 hodín do chladu.