Zostali vám doma nezjedené varené zemiaky od obeda? Žiadny problém, použite ich na prípravu tohto lahodného pokrmu, ktorý vás skvele zasýti.
Ingrediencie:
- 6 vajec
- 2 zemiaky
- 220 g slaniny
- 100 g nastrúhaného syra čedar
- 25 g masla
- 6 jarných cibuliek
- soľ, korenie
Postup:
- Olúpané zemiaky dajte variť do hrnca s osolenou vodou.
- Varte približne 20-25 minút domäkka.
- Následne zemiaky sceďte, nechajte vychladnutý a potom nakrájajte na kocky.
- V medziobdobí si na panvici osmažte na kocky nakrájanú slaninu.
- K slanine pridajte maslo, nakrájaný zemiaky a polovicu na kolieska nakrájané jarné cibuľky.
- V miske rozšľahajte vajcia a pridajte k nim polovicu množstva syra.
- Premiešajte, dochuťte soľou a korením.
- Následne túto zmes prelejte cez slaninu a zemiaky v panvici.
- Na miernom ohni nechajte chvíľku variť, kým vajcia nestuhnú.
- Potom omeletu posypte zvyškom syra a jarnej cibuľky a nechajte na panvici do okamihu, keď sa syr začne pomaly rozpúšťať.