Sedliacka omeleta so zemiakmi a slaninou

Sedliacka omeleta so zemiakmi a slaninou

Zostali vám doma nezjedené varené zemiaky od obeda? Žiadny problém, použite ich na prípravu tohto lahodného pokrmu, ktorý vás skvele zasýti.

Ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 2 zemiaky
  • 220 g slaniny
  • 100 g nastrúhaného syra čedar
  • 25 g masla
  • 6 jarných cibuliek
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Olúpané zemiaky dajte variť do hrnca s osolenou vodou.
  2. Varte približne 20-25 minút domäkka.
  3. Následne zemiaky sceďte, nechajte vychladnutý a potom nakrájajte na kocky.
  4. V medziobdobí si na panvici osmažte na kocky nakrájanú slaninu.
  5. K slanine pridajte maslo, nakrájaný zemiaky a polovicu na kolieska nakrájané jarné cibuľky.
  6. V miske rozšľahajte vajcia a pridajte k nim polovicu množstva syra.
  7. Premiešajte, dochuťte soľou a korením.
  8. Následne túto zmes prelejte cez slaninu a zemiaky v panvici.
  9. Na miernom ohni nechajte chvíľku variť, kým vajcia nestuhnú.
  10. Potom omeletu posypte zvyškom syra a jarnej cibuľky a nechajte na panvici do okamihu, keď sa syr začne pomaly rozpúšťať.
Omeleta zo zemiakov, vajíčok a slaniny
zdroj: goodto.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.