Najlepšie recepty na cuketovú sekanú pre maškrtné jazýčky. Aký variant vyskúšate ako prvý?

Malá zmena bude mať veľký efekt! Takže ak chcete do svojho jedálnička zaradiť viac zeleniny, ale neviete ako, nechutí vám v surovom stave alebo máte akýkoľvek iný dôvod.

Máme tu riešenie v podobe týchto receptov na sekanú z cukety, ktorá splní všetky vaše požiadavky.

Je plná šťavnatého mäsa, ale aj lahodnej zeleniny, ktorú ani nespoznáte, že jete! Zabijete tak dve muchy jednou ranou.

Dáte si výborný pokrm plný bielkovín a doplníte aj zásoby vlákniny vďaka zeleniny. Tým môžete naštartovať vašu cestu k zdravšiemu životnému štýlu!

A to stojí za to!

Môžeme konzumovať surovú cuketu?

Stručne povedané, odrody cukiet, ktoré kupujeme v obchodoch by mali byť bezpečné na konzumáciu v surovom stave.

Sú chutné, neuveriteľne zdravé a dajú sa upraviť na rôzne spôsoby.

Pokiaľ však uhryznete do extrémne horkej cukety, je najlepšie ju aj hneď vyhodiť. Je to známka vysokých koncentrácií takzvaných cucurbitacínov, ktoré môžu byť zdraviu škodlivé.

Hoci je vysoko nepravdepodobné, že si kúpite extrémne horkú cuketu v supermarkete, pokiaľ sa vám ale chuť cukety nezdá a príde vám horkastá, je lepšie sa mýliť ako si spôsobiť otravu jedlom a vyhodiť ju.

Ale väčšina produktov zakúpených v supermarketoch alebo na farmách je bezpečná a zdravá na konzumáciu surová alebo varená.

Pred samotnou konzumáciou sa uistite, že ste cuketu dôkladne umyli, aby ste sa vyhli riziku kontaminácie baktériami. Okrem toho sa uistite, že ju vhodne skladujete v chladničke na neskoršie použitie.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.