Sekaná z mletého mäsa so šampiňónovou omáčkou

Sekaná z mletého mäsa so šampiňónovou omáčkou

Trúfame si tvrdiť, že toto je najlepšia sekaná, akú ste kedy mali! Navyše je jednoduchá na prípravu a omáčka zo šampiňónov ju povyšuje o ďalšiu úroveň vyššie.

Čo budete potrebovať

  • olej v spreji na vymazanie plechu na pečenie
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa (85 % chudého)
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 šálka nakrájanej žltej cibule
  • 1 šálka ochutené Panko strúhanky
  • ½ šálky paradajkovej omáčky plus 3 ďalšie lyžice
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 3 lyžice balzamikového octu
  • 1 lyžica čerstvého nasekaného tymiánu
  • 1 lyžica čerstvej plocholistej petržlenovej vňate, nasekané
  • ¼ šálky strúhaného parmezánu
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia

Na omáčku:

  • 3 lyžice masla
  • ¼ šálky nakrájané šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 230 g šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 1 lyžička worcesterskej omáčky
  • ¼ šálky hladkej múky
  • 3 lyžice balzamikového octu
  • 2 šálky hovädzieho vývaru
  • 1/8 lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica čerstvej plocholistej petržlenovej vňate, na ozdobu (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • Postriekajte olejom v spreji plech vyložený papierom na pečenie.
  • Vo veľkej mise zmiešajte hovädzie mäso, bravčové mäso, cibuľu, strúhanku, ½ šálky paradajkovej omáčky, vajcia, worchesterskú omáčku, 2 lyžice balzamikového octu, tymian, petržlenovú vňať, syr, soľ a korenie.
  • Všetky ingrediencie miešajte čistými rukami, kým sa úplne nepremiešajú.
  • Vypláchnite chlebovú formu (20 x 10 cm) vodou a do mokrej formy vložte mäsovú zmes.
  • Formu opatrne preklopte na vymastený plech.
  • Pečte 50 minút.
  • Medzitým zmiešajte 3 lyžice paradajkovej omáčky s 1 lyžicou balzamikového octu.
  • Dajte bokom.
  • Po 50 minútach sekanú vyberte z rúry, potrite vrch pripravenú paradajkovou omáčkou a vráťte do rúry dopiecť ďalších 20 minút.
  • Časť omáčky si po dopečení nechajte na ďalšie potretie.
  • Vo veľkej panvici rozpustite maslo na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte šalotku a restujte do mäkka, asi 2 až 4 minúty.
  • Pridajte cesnak a restujte ďalšiu 1 minútu.
  • Pridajte šampiňóny a worcesterskú omáčku a varte odkryté za občasného miešania, kým ľahko nezhnednú a nepustia tekutinu, asi 8 minút.
  • Vmiešajte múku.
  • Varte 3 až 4 minúty.
  • Pridajte balsamico a potom vývar.
  • Pomaly duste a miešajte do zhustnutia, asi 4 až 5 minút.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Udržujte v teple na miernom ohni.
  • Sekanú preložte na tanier a nakrájajte.
  • Pokvapkajte šampiňónovou omáčkou.
  • V prípade potreby ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Porcie mäsové sekané s omáčkou z húb na tanieri s vidličkou.
www.howtofeedaloon.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.