Surová červená repa sa skvele hodí k rozpečenému koziemu syru. Pripravte si originálnu desiatu do školy, do práce alebo na cesty.
Ingrediencie
- 4 žemle, bagely alebo malé bagetky
- 1 balenie kozieho syra
- 1 červená repa
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica balzamikového octu
- špenát alebo rukola
Postup
- Žemle pozdĺžne rozrežte
- Na spodnú časť vyskladajte pár koliesok kozieho syra a dajte na desať minút zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °
- Hornú polovicu namažte maslom
- Surovú červenú repu olúpte a na strúhadle, alebo škrabkou na zemiaky ju nakrájajte na veľmi tenké plátky
- Spodnú časť žemlí vyberte z rúry a nechajte zľahka vychladnúť.
- Na kozí syr potom dajte 5 plátkov červenej repy, pokvapkajte balzamikovým octom, pridajte hrsť rukoly alebo špenátu a zakryte hornou polovicou žemle