Sendviče plnené pečeným bravčovým mäsom a cesnakovou majonézou

Sendviče plnené pečeným bravčovým mäsom a cesnakovou majonézou

Zostalo vám od sobotného obeda pečené bravčové mäso a neviete čo s ním?

Po slovách ako „plytvanie jedlom“ vám naskakuje husia koža?

Skúste tento jednoduchý a rýchly recept na plnené sendviče.

Čo budete potrebovať:

  • 1 palička cesnaku
  • Hrubozrnnú soľ
  • Olivový olej
  • 1 červenú cibuľu, rozkrojenú na pol a krájanú na mesiačiky
  • 2 čajové lyžičky Dijonskej horčice
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • Pečivo podľa výberu (tip malé bagetky, ktoré sa dajú prekrojiť)
  • Zvyšky pečeného bravčového mäsa
  • Nakrájaný alebo nastrúhaný aromatický syr (niva, hermelín, fontina a pod.)
  • Fenikel, chilli, olivy (nepovinný)

Postup:

  1. Predhrejeme si rúru 180 stupňov
  2. Odrežeme hornú časť cesnakovej paličky. Zvyšok cesnaku posypeme soľou, zalejeme olejom a zabalíme do alobalu. Takto pripravený cesnak dáme piecť do rúry na 50 – 55 min. Kým nie je mäkký
  3. K cesnaku do rúry pridáme aj nakrájanú cibuľu. Cibuľu rozložíme na papier na pečenie a zalejeme olivovým olejom tak, aby bola úplne pokrytá. A pečieme ju po dobu 40 – 45 minút
  4. Zmäknutý cesnak necháme vychladnúť, potom ho vytlačíme zo šupky. Ľahko ho vidličkou roztlačíme a premiešame s horčicou a majonézou
  5. Rúru prepneme na režim grilu a zvýšime teplotu na 200 stupňov
  6. Jednu polovicu bagety natrieme cesnakovou majonézou a navrch navrstvíme pečené bravčové mäso. Na druhú polovicu bagety navrstvíme pečenú cibuľu a syr (ak ste zvolili variant s feniklom, chilli a olivami tak ich sem tiež pridajte)
  7. Bagety vložíme do rúry a necháme voľne grilovať po dobu 2 minút, ničím ich nezakrývame
  8. Po vybratí z rúry, polovice bagiet spojíme a máme výborný obed, desiatu alebo večeru!
hamburgerová hrčka plnená trhaným bravčovým mäsom.
Zdroj: Pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.