Naším ďalším tipom sú bezlepkové sendviče. A ako si ich pripraviť? Nepotrebujete ani bezlepkovú múku. Stačí baklažán.
Ingrediencie:
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ lyžičky soli
- ¼ hrnčeka olivového oleja
- 1 lyžica čerstvého tymiánu a oregana
- ¼ lyžičky čerstvo namletého korenia
- 1 veľký baklažán
- 100 g nastrúhaného čedaru
- 1 hrnček cherry paradajok
Postup:
- Prelisovaný cesnak zmiešajte so soľou, pridajte olej, oregano a korenie.
- Predhrejte si gril na strednú teplotu.
- Baklažán si nakrájajte na pozdĺžne tenký plátky.
- Z oboch strán ich potrite zmesou oleja.
- Grilujte z oboch strán asi 5-8 minút.
- Každý plátok baklažánu prepolte, na polovicu nasypte tru syra, nakrájanú paradajku a prikryte druhú polovicu baklažánu.