Shiitake restované s čiernym korením a čerstvým rozmarínom

Shiitake restované s čiernym korením a čerstvým rozmarínom

Tento ľahký a zdravý vegetariánsky recept na huby shiitake varené s čiernym korením, balzamikovým octom a čerstvým rozmarínom je vynikajúci ako príloha či skvele funguje v kombinácii s cestovinami, na toastoch či steaku.

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 8 vetvička rozmarínu
  • 500 g húb shiitake, nakrájaných na plátky a zbavených tuhých nožičiek
  • ½ lyžičky soli
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • ¼ lyžičky čerstvého čierneho korenia

Postup

  • V prípade potreby huby očistite papierovou utierkou.
  • Zahrejte veľkú panvicu na stredne vysokej teplote.
  • Keď je horúca, pridajte olivový olej.
  • Vložte 5 vetvička rozmarínu do olivového oleja a nechajte cca 30 sekúnd ľahko prskať.
  • Pridajte nakrájané huby a osoľte.
  • Varte cca 3-5 minút, alebo kým huby nepustia vodu a nezačnú hnednúť.
  • Pridajte balzamikový ocot a premiešajte.
  • Pridajte čierne korenie (začnite ¼ lyžičkou) a ochutnajte.
  • Ak máte radi pikantnejšie, pridajte ďalšie korenie.
  • Varte 1 minútu alebo kým sa všetok balzamikový ocot nevsiakne alebo neodparí.
  • Odstráňte vetvičky rozmarínu z panvice.
  • Huby servírujte s vetvičkami čerstného rozmarínu.
  • Nechajte si chutiť!
Huby varené s čiernym korením, balzamikovým octom a čerstvým rozmarínom na tanieri.
www.eatsimplefood.com

Ak ste fanúšikovia ázijskej kuchyne, potom určite oceníte aj naše recepty na čínske polievky , ktoré sú jednoduché a zaberú vám málo času. Nezabudli sme na vás ani s obľúbenou pikantnou kyslou polievkou!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.