Tento ľahký a zdravý vegetariánsky recept na huby shiitake varené s čiernym korením, balzamikovým octom a čerstvým rozmarínom je vynikajúci ako príloha či skvele funguje v kombinácii s cestovinami, na toastoch či steaku.
Čo budete potrebovať
- 1 lyžica olivového oleja
- 8 vetvička rozmarínu
- 500 g húb shiitake, nakrájaných na plátky a zbavených tuhých nožičiek
- ½ lyžičky soli
- 2 lyžice balzamikového octu
- ¼ lyžičky čerstvého čierneho korenia
Postup
- V prípade potreby huby očistite papierovou utierkou.
- Zahrejte veľkú panvicu na stredne vysokej teplote.
- Keď je horúca, pridajte olivový olej.
- Vložte 5 vetvička rozmarínu do olivového oleja a nechajte cca 30 sekúnd ľahko prskať.
- Pridajte nakrájané huby a osoľte.
- Varte cca 3-5 minút, alebo kým huby nepustia vodu a nezačnú hnednúť.
- Pridajte balzamikový ocot a premiešajte.
- Pridajte čierne korenie (začnite ¼ lyžičkou) a ochutnajte.
- Ak máte radi pikantnejšie, pridajte ďalšie korenie.
- Varte 1 minútu alebo kým sa všetok balzamikový ocot nevsiakne alebo neodparí.
- Odstráňte vetvičky rozmarínu z panvice.
- Huby servírujte s vetvičkami čerstného rozmarínu.
- Nechajte si chutiť!
Ak ste fanúšikovia ázijskej kuchyne, potom určite oceníte aj naše recepty na čínske polievky , ktoré sú jednoduché a zaberú vám málo času. Nezabudli sme na vás ani s obľúbenou pikantnou kyslou polievkou!