Sicílske šošovkové placky

Sicílske šošovkové placky

Tieto chrumkavé vegetariánske fašírky zo šošovky rozhodne potešia väčšinu ľudí bez ohľadu na to, či sú vegetariáni alebo nie. Ide o typické sicílske pouličné jedlo, ktoré si ľahko pripravíte aj u vás doma!

INGREDIENCIA

  • 200 g sušenej šošovky
  • 60 g strúhaného syra Grana Padano alebo Parmigiano Reggiano
  • 1 cesnak, lisovaný
  • 100 g zemiakov
  • 2 vajcia
  • 250 g strúhanky
  • olej na vyprážanie
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Šošovku namočte na 2 hodiny do studenej vody.
  2. Medzitým uvarte zemiaky, potom olúpte šupku.
  3. Šošovku zlejte a varte vo vriacej vode asi 40 minút, kým nie je krémová a mäkká.
  4. Sceďte a nechajte vychladnúť.
  5. Vychladnutú šošovku preložte spolu so syrom, cesnakom, zemiakom, štipkou soli a korenia do kuchynského robota a rozmixujte dohladka.
  6. Vhlbokej panvici rozohrejte olej na vyprážanie.
  7. V strednej miske rozšľahajte vajcia.
  8. Vložte strúhanku do samostatnej misky blízko.
  9. Odoberte malé časti cesta a vyvaľkajte na placky veľkosti golfovej loptičky.
  10. Obaľte ich vo vajciach a potom v strúhanke.
  11. Olej kontrolujte teplomerom – ideálna teplota na vyprážanie je okolo 170 °C.
  12. Vložte placky do oleja jednu po druhej bez toho, aby ste panvicu preplnili.
  13. Vymažte, kým nie sú zo všetkých strán zlaté.
  14. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
  15. Podávajte ešte teplé.
Karbonátky zo šošovky servírované na tanieri s čerstvými bylinkami.
www.sanpellegrino.com

Chcete ďalšie lahodné recepty na placky zo šošovky ? Vyskúšajte vegetariánsky burger alebo karbonátok!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.