Tieto chrumkavé vegetariánske fašírky zo šošovky rozhodne potešia väčšinu ľudí bez ohľadu na to, či sú vegetariáni alebo nie. Ide o typické sicílske pouličné jedlo, ktoré si ľahko pripravíte aj u vás doma!
INGREDIENCIA
- 200 g sušenej šošovky
- 60 g strúhaného syra Grana Padano alebo Parmigiano Reggiano
- 1 cesnak, lisovaný
- 100 g zemiakov
- 2 vajcia
- 250 g strúhanky
- olej na vyprážanie
- soľ a korenie
POSTUP
- Šošovku namočte na 2 hodiny do studenej vody.
- Medzitým uvarte zemiaky, potom olúpte šupku.
- Šošovku zlejte a varte vo vriacej vode asi 40 minút, kým nie je krémová a mäkká.
- Sceďte a nechajte vychladnúť.
- Vychladnutú šošovku preložte spolu so syrom, cesnakom, zemiakom, štipkou soli a korenia do kuchynského robota a rozmixujte dohladka.
- Vhlbokej panvici rozohrejte olej na vyprážanie.
- V strednej miske rozšľahajte vajcia.
- Vložte strúhanku do samostatnej misky blízko.
- Odoberte malé časti cesta a vyvaľkajte na placky veľkosti golfovej loptičky.
- Obaľte ich vo vajciach a potom v strúhanke.
- Olej kontrolujte teplomerom – ideálna teplota na vyprážanie je okolo 170 °C.
- Vložte placky do oleja jednu po druhej bez toho, aby ste panvicu preplnili.
- Vymažte, kým nie sú zo všetkých strán zlaté.
- Nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
- Podávajte ešte teplé.
Chcete ďalšie lahodné recepty na placky zo šošovky ? Vyskúšajte vegetariánsky burger alebo karbonátok!