Silný kurací vývar varený v papiniaku

Silný kurací vývar varený v papiniaku

V papiniaku sa najlepšie pripravujú polievky. Ak máte chuť na poctivý kurací vývar, smelo do toho.

Ingrediencie

  • Skelet alebo odrezky z kurčaťa
  • 1 mrkva
  • 1/2 zeleru
  • 1 väčšia cibuľa
  • Zelerová vňať
  • Celé korenie
  • Bobkový list
  • Nové korenie
  • Soľ
  • 2l vody

Postup

  • Skelet umyte, zeleninu očistite a nakrájajte na väčšie kusy.
  • Do hrnca nalejte 2l vody a pridajte všetky ingrediencie.
  • Papiňák zaklopte a varte asi 30 minút (40 aj so zahrievaním).
  • Po uvarení by mäso malo ísť dobre od kosti. Pokiaľ nie, varte ešte dlhšie.
  • Polievku preceďte, vyberte teda guličkové korenie, bobkový list a zeleninu.
  • Zeleninu môžete nakrájať a vrátiť do polievky, alebo použite čerstvú (nutné povariť ešte 10 minút do zmäknutia).
  • Pridajte obrané mäso, dochuťte a podávajte napríklad s rezancami či knedličkami.
Polievka z kuracieho mäsa s haluškami
Zdroj: bildderfrau.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.