Šípková marmeláda

Šípková marmeláda

Šípková marmeláda nám zaberie asi najdlhší čas, a to kvôli zdĺhavej príprave samotných šípok. Výsledok ale za to určite stojí!

Ingrediencie

  • 1 kg šípok
  • 500 g krupicového cukru

Postup

  • Šípky musíme zbaviť vnútrajška – teda zrniečok. To znamená, že každý plod rozrežeme a nožom zrniečka vydlabeme. Odrežeme aj všetky stopky a zelené časti.
  • Ako máme takto plody pripravené, dáme ich do hrnca a zalejeme vodou tak, aby boli plody všetky vo vode ponorené.
  • Šípky varíme do zmäknutia, ale nie na kašu.
  • Teraz pridáme cukor podľa chuti, môže to byť 500 g – alebo viac aj menej.
  • Opäť uvedieme do varu a varíme, až sa vyvarí tekutina a marmeláda stuhne.
  • Potom marmeládu naplníme do pohárov a uzavrieme.
  • Poháre s marmeládou sterilizujeme asi 15 minút pri teplote 85 °C.
Domáci džem zo šípku.
Zdroj: eatsmarter.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.