Podávajte s grilovanou bábikou a šťouchanými zemiakmi.
INGREDIENCIA:
- 250 g hovädzieho vývaru
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica hladkej múky
- 120 g šípkového džemu
- soľ
Na bábiku:
- 800 g bravčovej bábiky
- olivový olej
- soľ
- mleté korenie
POSTUP:
- Z masla a múky si urobte zápražku, tú potom podlejte vývarom a za stáleho miešania varte do zhustnutia.
- Nechajte 10 minút prevariť, pridajte džem a dosoľte.
- Mäso si umyte, osušte a naporciujte na 4 diely.
- Osoľte, okoreňte a pokvapkajte olejom.
- Na grile ho opečte z oboch strán (z každej strany 2-3 minúty).
- Dajte ešte dopiecť do rúry nahriatej na 200 ° C na 8 minút (zmerajte teplotu mäsa).