Šípková omáčka k bábike

Šípková omáčka k bábike

Podávajte s grilovanou bábikou a šťouchanými zemiakmi.

INGREDIENCIA:

  • 250 g hovädzieho vývaru
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 120 g šípkového džemu
  • soľ

Na bábiku:

  • 800 g bravčovej bábiky
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté korenie

POSTUP:

  • Z masla a múky si urobte zápražku, tú potom podlejte vývarom a za stáleho miešania varte do zhustnutia.
  • Nechajte 10 minút prevariť, pridajte džem a dosoľte.
  • Mäso si umyte, osušte a naporciujte na 4 diely.
  • Osoľte, okoreňte a pokvapkajte olejom.
  • Na grile ho opečte z oboch strán (z každej strany 2-3 minúty).
  • Dajte ešte dopiecť do rúry nahriatej na 200 ° C na 8 minút (zmerajte teplotu mäsa).
Šípková omáčka sa hodí aj k bravčovej bábike.
pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.