A tu máme recept na šípkovú omáčku s teľacou pečeňou. A ak pečeň radi nemáte, pokojne ju urobte s iným kúskom svojho obľúbeného mäsa.
INGREDIENCIA:
- 600 g teľacej pečene
- múka
- 2-4 šalotky
- trochu oleja
- 3 papriky alebo feferónky (pikantné)
- 200 ml smotany na šľahanie
- citrónová kôra
- 2 lyžice šípkovej marmelády
- 1 lyžička horčica
- soľ
- korenie
POSTUP:
- Pečeň umyte, osušte, nakrájajte a obaľte v múke.
- Osmažte na troške oleja.
- Až bude pečeň hotová, v rovnakom hrnci si osmažte šalotku, pridajte feferónky, horčicu, nastrúhanú citrónovú kôru a podlejte smotanou.
- Ku koncu pridajte šípkovú marmeládu.
- Dochuťte soľou a korením.