Šípkový čaj z čerstvých šípok

Šípkový čaj z čerstvých šípok

Čaj z čerstvých šípok je starý osvedčený liečivý prostriedok podporujúci našu imunitu v chladných a vlhkých zimných mesiacoch.

Čo budeme potrebovať

  • 20 šípok
  • 250 ml vody

Postup

  1. Čerstvo natrhané šípky rozpolíme alebo rozdrvíme, zalejeme studenou vodou a necháme 12 hodín vylúhovať.
  2. Druhý deň zahrejeme na teplotu asi 80 ° C, odstavíme a necháme 10 minút lúhovať.
  3. Potom čaj precedíme cez jemné sitko alebo plátno.

Dávajte si pozor pri použití šípok do pečeného čaju, aby sa úplne neroztlačili a nevypadli z nich semienka. Semienka totiž majú pomerne agresívne chĺpky, ktoré môžu dráždiť k silnému kašľu, až dáveniu. Preto sa čaj zo šípok musí cediť cez plátno, nestačí cez obyčajné sitko.

Sklenený hrnček s červeným čajom.
Zdroj: giverecipe.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.