Prebytok ríbezlí môžete využiť napríklad aj na prípravu tohto luxusného sirupu, ktorý obsahuje množstvo vitamínu C a železa, čo je dobré pre zdravú krvotvorbu. Tak poďme na to!
Ingrediencie
- 2 kg červených ríbezlí
- 600 g cukru
Postup
- Ríbezle opláchnite, osušte a odstráňte stonky.
- Pridajte do hrnca s cukrom s cca 0,6 litrami vody.
- Priveďte do varu.
- Ríbezle roztlačte šťuchadlom na zemiaky alebo veľkou vidličkou.
- Znížte teplotu na strednú a varte asi 10 minút.
- Zmes prelejte cez sitko vyložené tenkou tkaninou.
- Akonáhle ríbezle vychladne, vyžmýkajte utierku, aby ste vytiahli zvyšnú šťavu.
- Sirup prelejte do fľaše alebo pohára a skladujte na chladnom a tmavom mieste.