Sirup z červených ríbezlí

Sirup z červených ríbezlí

Prebytok ríbezlí môžete využiť napríklad aj na prípravu tohto luxusného sirupu, ktorý obsahuje množstvo vitamínu C a železa, čo je dobré pre zdravú krvotvorbu. Tak poďme na to!

Ingrediencie

  • 2 kg červených ríbezlí
  • 600 g cukru

Postup

  1. Ríbezle opláchnite, osušte a odstráňte stonky.
  2. Pridajte do hrnca s cukrom s cca 0,6 litrami vody.
  3. Priveďte do varu.
  4. Ríbezle roztlačte šťuchadlom na zemiaky alebo veľkou vidličkou.
  5. Znížte teplotu na strednú a varte asi 10 minút.
  6. Zmes prelejte cez sitko vyložené tenkou tkaninou.
  7. Akonáhle ríbezle vychladne, vyžmýkajte utierku, aby ste vytiahli zvyšnú šťavu.
  8. Sirup prelejte do fľaše alebo pohára a skladujte na chladnom a tmavom mieste.
Ríbezľový sirup v sklenených fľašiach.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.