Škoricová bábovka z cukety

Škoricová bábovka z cukety

Tento lahodný škoricovo-cuketový múčnik si zamilujete! Je jednoduchý na prípravu a navyše skvele chutí. Skvele sa hodí napríklad k popoludňajšej káve. Ak ešte nie ste hrdým majiteľom kávovaru, možno sa vám budú hodiť naša recenzia najlepších kávovarov Sencor .

Čo budete potrebovať

Na bábovku:

  • 375 g hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 230 g smotanového syra izbovej teploty
  • 400 g kryštálového cukru
  • 3 veľké vajcia izbovej teploty
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 250 g masla, rozpusteného a mierne vychladnutého
  • 2 šálky cukety, nastrúhané (asi 2 stredné cukety)

Na škoricový vír:

  • 70 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica mletej škorice

Na škoricovú polevu:

  • 60 g práškového cukru, preosiateho
  • ¼ lyžičky mletej škorice
  • 1-2 lyžičky mlieka
  • ¼ lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 175° C.
  • Vymažte tukom a vysypte múkou formu na bábovku.
  • V stredne veľkej mise prešľahajte múku, jedlú sódu, prášok do pečiva, soľ a škoricu, kým sa všetko nezapracuje.
  • Dajte bokom.
  • Smotanový syr a cukor šľahajte na strednú rýchlosť po dobu 2 minút.
  • Pridávajte vajcia jedno po druhom a po každom pridaní jednu minútu miešajte.
  • Vmiešajte vanilku.
  • Zalijge rozpusteným maslom a premiešajte.
  • Šľahajte 3 minúty mixérom na stredne vysokú rýchlosť.
  • Opatrne vmiešajte múčnu zmes.
  • Pridajte cuketu a miešajte, kým sa nezapracuje.
  • Krúživým pohybom zmiešajte škoricu a cukor v malej miske.
  • Polovicu cesta nalejte do pripravenej formy.
  • Cesto posypte zmesou škorice a cukru.
  • Navrch dajte zvyšok cesta.
  • Niekoľkokrát poklepte na formu, aby sa uvoľnili prípadné vzduchové bubliny.
  • Pečte 1 hodinu alebo kým špáradlo vložené do stredu bábovky nevyjde čisté.
  • Vyberte z rúry a nechajte 20 minút chladnúť.
  • Potom vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
  • Polevu vytvoríte tak, že v malej miske zmiešate práškový cukor a škoricu.
  • Vmiešame mlieko a vanilku.
  • Bábovku pokvapkajte polevou, nakrájajte a podávajte.
Škoricovo-cuketová bábovka na tanieri. Vedľa je položená čerstvá škorica, vidličky a tanierik s kúskom múčnika.
www.ifyougiveablondeakitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.