Škoricové chrumkavé rolky s orechmi

Škoricové chrumkavé rolky s orechmi

Trochu netradičné podanie baklavy. Tento recept na rolky so škoricou a orechmi je rovnako lahodný ako klasicky recept na baklavu. Jediný rozdiel je vo forme, v ktorej sa dostane na váš tanier. Pozrite sa na video návod, ako rolky správne zabaliť!

Čo budeme potrebovať

Na sirup

  1. 250 g kryštálového cukru
  2. 150 ml vody
  3. 30 g glukózového sirupu
  4. Tyčinka škorice
  5. 4 klinčeky (celé)
  6. Šťava z malého citróna

Na rolky

  1. 200 g rozpusteného ghí
  2. 50 g vlašských orechov
  3. 50 g mandlí
  4. 50 g pistácií
  5. Lyžičku mletej škorice
  6. 500 g cesta (cesto je možné kúpiť v obchode alebo si ho vyrobiť podľa nášho receptu viď posledný článok textu)
  7. Mleté pistácie (na ozdobu)

Postup

  1. V malom hrnci zmiešame cukor, vodu, glukózový sirup, tyčinku škorice, klinčeky a citrónovú šťavu
  2. Zmes privedieme do varu na stredne vysokú teplotu
  3. Za občasného miešania varíme, aby sa cukor rozpustil
  4. Akonáhle sa zmes varí, vypneme teplotu a necháme sirup vychladnúť
  5. Nastavíme rošt v rúre na najnižšiu úroveň
  6. Rúru predhrejeme na 150 stupňov
  7. V kuchynskom robote si veľmi jemne nasekáme vlašské orechy, mandle, pistácie a škoricu
  8. Rozbalíme si cesto a prepolíme ho
  9. Cesto zabalíme do fólie a nevlhčenej kuchynskej utierky, aby nám nevyschlo
  10. Vezmeme jeden plát cesta, položíme ho na pracovnú plochu a potrieme ho ghí maslom
  11. Po celom povrchu cesta nasypeme niečo cez 2 lyžičky orechovej zmesi
  12. Rolku môžeme ubaľovať okolo tenkej tyče, ktorú následne pred pečením vyberieme alebo rolku je možné ubaliť aj bez nej
  13. Cesto teda zarolujeme okolo drevenej tyče alebo ho zarolujeme bez nej
  14. Pokiaľ nepoužívate tyč, cesto príliš neuťahujte
  15. Postup opakujeme so všetkými plátmi rovnako
  16. Rolky vkladáme do vymasteného pekáča, tak aby sa vzájomne dotýkali
  17. Zvyšným ghí potrieme všetky rolky
  18. Vložíme do rúry a pečieme 70 až 90 minút, kým nie sú zlatisté
  19. Hotové rolky vyberieme z rúry a ešte horúci dezert ihneď polejeme vychladnutým sirupom
  20. Necháme ich aspoň 30 minút odpočinúť a vsiaknuť sirup
  21. Rolky na záver posypeme mletými pistáciami a podávame

Tu sa môžete pozrieť ako sa správne má baklava baliť (začiatok 3:12), pokiaľ z nej tvoríme rolky. Zároveň sa ale nič nestane pokiaľ sa rozhodnete rolky ubaliť klasickým spôsobom, a to bez použitia drevenej tyčky.

Baklava Rolls Flaky Filo Phyllo Pastry Ladies Fingers Easy Quick BEST Recipe
Zdroj: Cupcake Savvy’s Kitchen
Škoricové rolky na spôsob baklavy s pistáciami a medom.
Zdroj: pastrywishes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.