Škoricové rolky

Škoricové rolky

Medzi receptami na sladké jedlá rozhodne nesmie chýbať táto vynikajúca chuťovka. Vôňa obľúbeného korenia a nadýchané cesto robia z tejto pochúťky niečo luxusné.

Ingrediencie:

Na kvások:

  • 1/2 hrnčeka teplej vody (110°C)
  • 1 vrecko sušeného droždia
  • 1 lyžička trstinového cukru

Cesto:

  • 1/3 hrnčeka rozpusteného kokosového oleja
  • 1/2 hrnčeka mandľového mlieka
  • 1/3 hrnčeka trstinového cukru
  • 1 lyžička morskej soli
  • 2 3/4 hrnčeka polohrubej múky

Náplň:

  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 2 lyžice škorice

Glazúra:

  • 1 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 3 až 4 lyžice mandľového mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup:

  • Maslom vymažeme pečúcu obdĺžnikovú formu. V malej miske zmiešame vodu, droždie aj cukor a necháme 5 minút na teplom mieste, až sa droždie aktivuje.
  • Do inej misy dáme kokosový olej, mandľové mlieko, soľ, cukor a premiešame. Potom pridáme zmes droždia.
  • Múku preosejeme do väčšej misky a pridáme mokré prísady. Miešame tak dlho, až je zmes lepkavá.
  • Vyklopíme na pomúčenú dosku a rukami dôkladne vypracujeme hladké cesto. Miesime asi 3 až 4 minúty.
  • Sklenenú misku vymastíme trochou kokosového oleja, dáme doň cesto, zakryjeme a odložíme na teplé miesto asi na 1 hodinu, aby zdvojnásobilo svoj objem.
  • Medzitým si v miske zmiešame cukor so škoricou na náplň. Cesto dáme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme do obdĺžnika.
  • Potrieme rozpusteným kokosovým olejom a posypeme škoricou s cukrom po celej ploche. Zrolujeme ako roládu a nakrájame na 12 rovnako širokých plátkov asi 2 cm.
  • Jednotlivé plátky/rolky naukladáme do pekáča a necháme ďalšiu hodinu kysnúť. Predhrejeme si rúru na 175 °C. Rolky vložíme do rúry a pečieme asi 30 minút, až bude zlatistý povrch. Upečené vyberieme a necháme 10 minút odpočinúť.
  • Zmiešame mandľové mlieko, práškový cukor a vanilku na glazúru. Nakoniec nalejeme do pekáča na rolky a môžeme podávať.
Sladké rolované pečivo so škoricou a glazúrou.
Zdroj: https://www.loveandlemons.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.