Škoricová buchta z Cottage a so sušienkovou textúrou sa ľahko pripraví v kuchynskom robote. Nakoniec je glazovaná a doplnená príchuťou javora a vanilky, ktoré zvýraznia škoricu a orechy.
Čo budeme potrebovať
- 160 g Cottage
- 80 g bieleho jogurtu
- 60 g cukru
- 60 g masla (rozpusteného)
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 500 g múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- ¼ lyžičky jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
Na náplň
- 2 lyžice masla (rozpusteného)
- 120 g nasekaných pekanových orechov
- 80 g hnedého cukru
- 2 lyžičky mletej škorice
Na glazúru
- 80 g práškového cukru
- 3 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- V kuchynskom robote zmiešajte prvých 5 ingrediencií na cesto a spracujeme do hladka.
- Pridajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ a miešajte, kým zmes nevytvorí mäkké cesto.
- Preneste na ľahko pomúčenú plochu a hneťte 4 – 5 krát.
- Vyvaľkajte obdĺžnik a potrite ho maslom.
- Zmiešajte pekanové orechy, hnedý cukor a škoricu a posypte cesto.
- Cesto zrolujte a nakrájajte ho na 12 plátkov.
- Umiestnite rolky reznou stranou dole do vymasteného okrúhleho pekáča.
- Pečte dozlatista, 20-25 minút.
- Zmiešajte prísady na glazúru a pokvapkajte rolky. Podávajte teplé.