Škoricové rolky zo syrového cesta

Škoricové rolky zo syrového cesta

Škoricová buchta z Cottage a so sušienkovou textúrou sa ľahko pripraví v kuchynskom robote. Nakoniec je glazovaná a doplnená príchuťou javora a vanilky, ktoré zvýraznia škoricu a orechy.

Čo budeme potrebovať

  • 160 g Cottage
  • 80 g bieleho jogurtu
  • 60 g cukru
  • 60 g masla (rozpusteného)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 500 g múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli

Na náplň

  • 2 lyžice masla (rozpusteného)
  • 120 g nasekaných pekanových orechov
  • 80 g hnedého cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice

Na glazúru

  • 80 g práškového cukru
  • 3 lyžice javorového sirupu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • V kuchynskom robote zmiešajte prvých 5 ingrediencií na cesto a spracujeme do hladka.
  • Pridajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ a miešajte, kým zmes nevytvorí mäkké cesto.
  • Preneste na ľahko pomúčenú plochu a hneťte 4 – 5 krát.
  • Vyvaľkajte obdĺžnik a potrite ho maslom.
  • Zmiešajte pekanové orechy, hnedý cukor a škoricu a posypte cesto.
  • Cesto zrolujte a nakrájajte ho na 12 plátkov.
  • Umiestnite rolky reznou stranou dole do vymasteného okrúhleho pekáča.
  • Pečte dozlatista, 20-25 minút.
  • Zmiešajte prísady na glazúru a pokvapkajte rolky. Podávajte teplé.
Zapekacia miska plná nadýchaných škoricových roliek z čerstvého syra.
Zdroj: orchidsandsweettea.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.