Škoricové slimáky z kysnutého cesta

Škoricové slimáky z kysnutého cesta

Toto je ten najlepší recept na kysnuté škoricové rolky. Zahryznite sa do nadýchaného cesta plného škorice s jemnou a krémovou polevou.

Čo budeme potrebovať

  • 250 ml teplého mlieka
  • 100 g kryštálového cukru (+ lyžica navyše)
  • Lyžica sušeného droždia
  • 2 veľké vajcia
  • 90 g rozpusteného masla
  • Lyžička vanilkového extraktu
  • 560 g hladkej múky
  • Lyžička morskej soli
  • Lyžička mletej škorice

Na náplň

  • 220 g trstinového cukru
  • 2 ½ lyžice mletej škorice
  • 90 g zmäknutého masla

Na polevu

  • 225 g smotanového syra
  • 60 g zmäknutého masla
  • 240 g práškového cukru
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • Štipka soli

Postup

  • Na cesto si v mikrovlnnej rúre ohrejeme mlieko.
  • Do misy pridáme mlieko, potom pridáme lyžicu cukru a lyžicu droždia.
  • Zamiešame a necháme päť minút odležať.
  • Do misy pridáme zvyšok cukru, maslo, vajcia a vanilku.
  • Zmes začneme hniesť, tak aby nám vzniklo lepivé cesto.
  • Pridáme múku, soľ a škoricu a pokračujeme v miesení.
  • Cesto miesime, kým nevznikne veľká guľa.
  • Cesto prenesieme na pomúčenú plochu a rukami znovu premeníme, kým nebude hladké a pružné.
  • Vymastíme si veľkú misu maslom a cesto vložíme dovnútra.
  • Misu prikryjeme utierkou a dáme ju na teplé miesto, aby mohlo cesto vykysnúť.
  • Cesto necháme kysnúť asi 1 hodinu, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
  • Medzitým si pripravíme náplň do škoricových roliek.
  • V malej miske zmiešame maslo, hnedý cukor a škoricu, kým nebude zmes jednotná.
  • Vykysnuté cesto si na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme.
  • Pomocou stierky potrieme celé cesto náplňou.
  • Cesto potom pevne zrolujeme a nakrája na 12 rovnakých slimákov.
  • Zapekaciu misu alebo plech s okrajom vyložíme papierom na pečenie alebo vymažeme maslom.
  • Škoricové rolky do misy vyskladáme, zakryjeme utierkou a necháme 30 minút odpočívať, aby rolky nakysli.
  • Medzitým predhrejeme rúru na 180 stupňov a slimáky do nej vložíme.
  • Slimáky pečieme 18-20 minút dozlatista.
  • Zatiaľ čo sa škoricové slimáky pečú, vyšľaháme smotanový syr, maslo, práškový cukor, vanilkový extrakt a soľ.
  • Akonáhle škoricové slimáky vyberieme z rúry, ešte teplé ich potrieme syrovou polevou.
Sladké slimáky z cesta potreté nátierkou z cukru a masla.
Zdroj: simplyhappenings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.