Tiež milujete jednoduché a zábavné recepty, ktoré sú ľahké na prípravu, a pritom vyzerajú ako z obálky časopisu o varení?
Áno?
Tak tento recept je ten pravý orechový, a to doslova! Sladké škoricové rolky z lístkového cesta, preliate výbornou a jednoduchou cukrovou polevou doplnenou pekanovými orechmi navrchu.
Na škoricové rolky
- 80 g pekanových orechov
- Balenie listového
- 2 lyžice rozpusteného masla
- 80 g trstinového cukru
- 3 lyžice kryštálového cukru
- Lyžička mletej škorice
- ½ lyžičky soli
Na polevu
- 250 g práškového cukru
- Lyžička vanilkového extraktu
- Lyžica mlieka
Postup
- Rúru aj predohrejeme na 180 stupňov
- Pekanové orechy rozložíme na nevymastený plech na pečenie a vložme ich do rúry
- Orechy pečieme asi 8 až 12 minút, kým nebudú voňavé, opečené, ale vo vnútri svetlo opražené, keď ich rozlomíme
- Preložíme ich na doštičku a potom jemne nasekáme a dáme bokom
- Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme bokom
- V malej miske zmiešame hnedý cukor, kryštálový cukor, škoricu a soľ
- Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozložíme 1 plát lístkového cesta
- Cesto vyvaľkáme
- Plech až po okraje zľahka potrieme polovicou rozpusteného masla
- Na všetkých stranách lístkového cesta necháme 3 centimetrový okraj a zvyšok cesta posypeme ½ cukrovej zmesi
- Cesto začneme odspodu rolovať a mierne cesto uťahujeme
- Zúbkovaným nožom roládu nakrájame na 8 rovnakých dielov
- Každého škoricového slimáka položíme ležmo na plech vyložený papierom na pečenie
- Ten istý postup opakujeme aj s druhým plátom lístkového cesta a zvyšnou náplňou
- Škoricové rolky rovnomerne rozmiestnime na plech, ale ponecháme im dostatok priestoru, aby sa mohli ešte pri pečení roztiahnuť
- Rolky vložíme do rúry a pečieme 18 až 22 minút, kým nebudú na povrchu zlatisto hnedé a pevné na dotyk
- Vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť
- Zatiaľ čo slimáky chladnú, pripravíme si polevu
- V stredne veľkej mise prešľaháme práškový cukor, vanilku a lyžicu mlieka
- Poleva by mala byť trochu hustá.
- Vršky roliek prelejeme polevou a ihneď posypeme nasekanými pekanovými orechmi
- Polevu necháme pár minút stuhnúť a teplé podávame
Mrknite na ďalšie rýchle recepty na rolky z lístkového cesta ! Vyskúšajte aj slaný variant pizza slimákov s pestom alebo v inom sladkom variante. Čo napríklad kombináciu banánu-čokolády a lístkového cesta?