Škoricové slimáky z lístkového cesta

Škoricové slimáky z lístkového cesta

Tiež milujete jednoduché a zábavné recepty, ktoré sú ľahké na prípravu, a pritom vyzerajú ako z obálky časopisu o varení?

Áno?

Tak tento recept je ten pravý orechový, a to doslova! Sladké škoricové rolky z lístkového cesta, preliate výbornou a jednoduchou cukrovou polevou doplnenou pekanovými orechmi navrchu.

Na škoricové rolky

  1. 80 g pekanových orechov
  2. Balenie listového
  3. 2 lyžice rozpusteného masla
  4. 80 g trstinového cukru
  5. 3 lyžice kryštálového cukru
  6. Lyžička mletej škorice
  7. ½ lyžičky soli

Na polevu

  1. 250 g práškového cukru
  2. Lyžička vanilkového extraktu
  3. Lyžica mlieka

Postup

  1. Rúru aj predohrejeme na 180 stupňov
  2. Pekanové orechy rozložíme na nevymastený plech na pečenie a vložme ich do rúry
  3. Orechy pečieme asi 8 až 12 minút, kým nebudú voňavé, opečené, ale vo vnútri svetlo opražené, keď ich rozlomíme
  4. Preložíme ich na doštičku a potom jemne nasekáme a dáme bokom
  5. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme bokom
  6. V malej miske zmiešame hnedý cukor, kryštálový cukor, škoricu a soľ
  7. Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozložíme 1 plát lístkového cesta
  8. Cesto vyvaľkáme
  9. Plech až po okraje zľahka potrieme polovicou rozpusteného masla
  10. Na všetkých stranách lístkového cesta necháme 3 centimetrový okraj a zvyšok cesta posypeme ½ cukrovej zmesi
  11. Cesto začneme odspodu rolovať a mierne cesto uťahujeme
  12. Zúbkovaným nožom roládu nakrájame na 8 rovnakých dielov
  13. Každého škoricového slimáka položíme ležmo na plech vyložený papierom na pečenie
  14. Ten istý postup opakujeme aj s druhým plátom lístkového cesta a zvyšnou náplňou
  15. Škoricové rolky rovnomerne rozmiestnime na plech, ale ponecháme im dostatok priestoru, aby sa mohli ešte pri pečení roztiahnuť
  16. Rolky vložíme do rúry a pečieme 18 až 22 minút, kým nebudú na povrchu zlatisto hnedé a pevné na dotyk
  17. Vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť
  18. Zatiaľ čo slimáky chladnú, pripravíme si polevu
  19. V stredne veľkej mise prešľaháme práškový cukor, vanilku a lyžicu mlieka
  20. Poleva by mala byť trochu hustá.
  21. Vršky roliek prelejeme polevou a ihneď posypeme nasekanými pekanovými orechmi
  22. Polevu necháme pár minút stuhnúť a teplé podávame

Mrknite na ďalšie rýchle recepty na rolky z lístkového cesta ! Vyskúšajte aj slaný variant pizza slimákov s pestom alebo v inom sladkom variante. Čo napríklad kombináciu banánu-čokolády a lístkového cesta?

Krehké a nadýchané cesto plienené škoricou, cukrom a rozpusteným maslom.
Zdroj: dailydish.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.