Tento recept na prvý pohľad pripomína populárne esíčka, len majú inú chuť a sú domáce. Sú jednoduché, rýchle a rozplývajú sa na jazyku. Pokiaľ milujete škoricu, určite nezostanete len pri jednej dávke.
Ingrediencie:
- 70 g čerstvého nesoleného masla
- 80 ml Zlatého sirupu
- 1 polievková lyžica krupicového cukru
- 2 lyžice trstinového cukru
- 250 g samokypriacej múky
- 3 lyžičky mletej škorice
- ¼ lyžičky soli
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 190 stupňov a dva veľké plechy vyložíme papierom na pečenie.
- V malom hrnci rozpustíme maslo, zlatý sirup, cukor a na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým sa maslo nerozpustí.
- Do misy preosejeme múku, škoricu, soľ a vareškou miešame, aby sa suché suroviny premiešali.
- Maslovú zmes prenesieme do veľkej misy a šľaháme 2 až 3 minúty.
- Po menších častiach zašľaháme múčnu zmes, aby sa všetko spojilo. Nakoniec rukami vypracujeme hladké cesto.
- Odoberáme rovnako veľké kúsky cesta, z ktorých tvoríme guličky a kladieme ich na plech. Necháme medzi nimi dostatočne veľkú medzeru.
- Pomúčenou vidličkou každú guľôčku stlačíme, aby sa sploštila na nízku sušienku.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 8 minút. Sušienky sú hotové, keď získajú sýto zlatú farbu.
- Hotové vyberieme z rúry a odložíme na chvíľku oddýchnuť. Potom preložíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.