Škoricové sušienky

Škoricové sušienky

Tento recept na prvý pohľad pripomína populárne esíčka, len majú inú chuť a sú domáce. Sú jednoduché, rýchle a rozplývajú sa na jazyku. Pokiaľ milujete škoricu, určite nezostanete len pri jednej dávke.

Ingrediencie:

  • 70 g čerstvého nesoleného masla
  • 80 ml Zlatého sirupu
  • 1 polievková lyžica krupicového cukru
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 250 g samokypriacej múky
  • 3 lyžičky mletej škorice
  • ¼ lyžičky soli

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 190 stupňov a dva veľké plechy vyložíme papierom na pečenie.
  • V malom hrnci rozpustíme maslo, zlatý sirup, cukor a na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým sa maslo nerozpustí.
  • Do misy preosejeme múku, škoricu, soľ a vareškou miešame, aby sa suché suroviny premiešali.
  • Maslovú zmes prenesieme do veľkej misy a šľaháme 2 až 3 minúty.
  • Po menších častiach zašľaháme múčnu zmes, aby sa všetko spojilo. Nakoniec rukami vypracujeme hladké cesto.
  • Odoberáme rovnako veľké kúsky cesta, z ktorých tvoríme guličky a kladieme ich na plech. Necháme medzi nimi dostatočne veľkú medzeru.
  • Pomúčenou vidličkou každú guľôčku stlačíme, aby sa sploštila na nízku sušienku.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 8 minút. Sušienky sú hotové, keď získajú sýto zlatú farbu.
  • Hotové vyberieme z rúry a odložíme na chvíľku oddýchnuť. Potom preložíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
Zlaté maslové sušienky s úžasnou vôňou škorice.
Zdroj: https://www.kitchenstories.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.