Škoricové vianočné tyčinky

Škoricové vianočné tyčinky

Prevoňte kuchyňu hrnčekovými škoricovými cukrovinkami. Upečte si jednoduché vianočné tyčinky, ktoré sú iba z 8 ingrediencií. Používajte nesolený smotanový syr, prípadne si prvý urobte domáci smotanový syr. Ak patríte medzi vegánov, použite vegánsky smotanový syr a vegánske maslo.

INGREDIENCIA

  • 1 hrnček celých vlašských orechov
  • 3/4 hrnčeka trstinového cukru
  • 3/4 hrnčeka hnedého cukru
  • 1/2 lyžice mletej škorice
  • 120 g smotanového syra
  • 120 g masla
  • 1 a 1/4 hrnčeka hladkej múky
  • 2 lyžice nesladeného mandľového mlieka

POSTUP

  1. Predhrejte si rúru na 160 °C.
  2. Plech vyložte papierom na pečenie.
  3. Za pomoci kuchynského robota rozomeľte na čo najjemnejšie vlašské orechy.
  4. Pridajte k vlašským orechom trstinový cukor a škoricu.
  5. Misku s touto zmesou si odložte bokom.
  6. V ďalšej miske vyšľahajte smotanový syr s maslom, kým nevznikne krém.
  7. Postupne pridávajte hladkú múku a šľahajte dovtedy, kým sa nevytvorí hladké cesto.
  8. Ak je príliš riedke, pridajte viac múky.
  9. Misku potom dajte na 15 minút do chladničky.
  10. Akonáhle cesto vychladne, rozvaľkajte ho na plát hrubý asi 12 milimetrov.
  11. Potrite vrchnú časť cesta mandľovým mliekom, a potom ju posypte zmesou orechov, škorice a cukru, ktorú ste si urobili na začiatku.
  12. Pomocou krájacieho kolieska na pizzu (dá sa použiť aj ostrý nôž) nakrájajte cesto na pásy široké asi 2,5 cm a dlhé asi 5 cm.
  13. Vždy vezmite jeden ten pás a jemne ho otočte do tvaru špirály (ako môžete vidieť nižšie na fotke).
  14. Cukrovie potom dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre zhruba 18 až 20 minút dozlatista.
Tyčinky zo škorice máčané v hrnčeku mlieka.
www.sweetsimplevegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.