Pripravte si recepty na pečivo so škoricou vhodné ku káve aj na sviatočnú tabuľu. Inšpirujte sa!

Vianoce, Veľká noc, narodeninové oslavy alebo len popoludňajšie kávy, pre všetky tieto situácie sa vám hodia recepty na škoricové pečivo.

Neváhajte vyskúšať naše pozbierané recepty, ktoré pohladia vaše chuťové poháriky a vykúzlia úsmev na perách.

Prekvapte svojich blízkych a nachystajte im tieto skvelé pochúťky kedykoľvek vás len napadne.

Uvidíte, že jedna dávka nebude nikdy stačiť, bez ohľadu na to, ktorú receptúru zvolíte.

Tip: Ako vyrobiť škoricové pečivo na stromček?
Tieto sladké sušienky s príchuťou škorice obsahujú kokosový cukor a trochu práškového cukru. Na zavesenie na stromček použite najlepšie červenú a zelenú stuhu prevlečenú, aby ich bolo možné zavesiť na stromček. A keď za nimi bliká ešte vianočné osvetlenie, vyzerá to skutočne nádherne.

Čo potrebujeme: 3/4 hrnčeka pohánkovej múky, 1/2 hrnčeka ľadovo vychladeného masla nakrájaného na kocky, 1/4 hrnčeka kokosového cukru, 1 lyžička práškového cukru a 2 lyžičky kokosového cukru.

Ako na to: Rúru rozohrejeme na 190 °. Do veľkej misy pridáme všetky suroviny a dôkladne spracujeme, aby vznikla zmes, ktorá vyzerá ako drobčeky. Ruky maslo rozohrejú a postupným spracovaním sa zmes zmení na hladké cesto.

To vytvarujeme do gule, dáme na pomúčenú pracovnú plochu, vyvaľkáme na 0,5 cm plát a vykrájame sušienky rôznych tvarov. Pomocou slamky na každej sušienke vytvoríme dierku pre záves. Položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 8 minút dozlatista.

Necháme úplne vychladnúť. Kto chce, môže ich ozdobiť polevou, ale krásne sú aj tak bez ničoho. Do každej sušienky prevlečieme stuhu a môžeme zavesiť na vianočný stromček.

Pravá škorica

Keď sa povie škorica, každý si väčšinou vybaví mletú vo vrecúšku, ktorú kúpite v bežnom supermarkete. Lenže tú najvyššiu kvalitu na svete ponúka jedine pravá škorica zo Srí Lanky.

Má to najúžasnejšiu arómu a nezameniteľnú, úplne charakteristickú chuť. Je dokonale jemná, tak akurát sladká a vyvážená. Treba podotknúť, že je to dosť drahá záležitosť, ale tá investícia rozhodne chutí za to.

Pravá škorica je typická svojou svetlo hnedou farbou, krehkosťou a jemnou chuťou, ktorá má ľahký nádych citrónu v kombinácii s tropickými plodmi.

Oproti tomu Cassia, nepravá škorica ponúkaná v bežných obchodoch má tmavo hnedé sfarbenie, je na dotyk dosť tvrdá a chuť má ostrú až niekedy nepríjemne štipľavú.

Mrknite na zaujímavé video, ako vlastne prebieha proces výroby cejlónskej škorice.

The process of making Ceylon Cinnamon spices - Short Documentary

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.