Škvarková nátierka

Škvarková nátierka

Táto nátierka je hitom každej veľkej oslavy, takže sa nenechajte odradiť, ani pokiaľ škvarky nepatria medzi vaše obľúbené jedlo. Verte nám, že si pochutnáte!

INGREDIENCIA

  • 300 g škvarkov
  • 1 cibuľa
  • 3 vajíčka
  • soľ a mleté ​​korenie
  • horčica

POSTUP

  • Najprv si dajte uvariť vajíčka na tvrdo a po uvarení ich nechajte vychladnúť.
  • Medzitým si očistite cibuľu a nakrájajte ju najemno.
  • Škvarky pomeľte a pridajte k nim nakrájanú cibuľu a uvarené vajíčka.
  • Vajíčka môžete buď nastrúhať alebo narezať na menšie kúsky.
  • Pridajte trochu horčice – obyčajné alebo kremžské, poprípade ich kombináciu.
  • Podľa potreby osoľte a dochuťte mletým čiernym korením.
  • Ak chcete chuť tejto nátierky ešte vylepšiť, tak do nej môžete pridať menšie množstvo šťavy z kyslých uhoriek a rovnako tak najemno nastrúhané kyslé uhorky.
  • Nátierku podávajte natretú na čerstvom chrumkavom chlebe.
  • Pokiaľ máte radi cibuľovú chuť, tak chlieb môžete pred podávaním posypať nakrájanou jarnou cibuľkou.
Nátierka zo škvarkov v pohári na doske spolu s priborom a chlebom.
www.kamzakrasou.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

4 recepty na luxusnú nátierku zo škvarkov, ktorá bude chutiť každému

4 recepty na luxusnú nátierku zo škvarkov, ktorá bude chutiť každému

Keby ste mali vymenovať nejakú českú klasiku, čo sa podáva k pivu. Čo by to bolo? Pravdepodobne škvarkovka.

Nie je to síce príliš zdravá záležitosť, ale je jednoducho vynikajúca.

Možno vás prekvapí, koľko verzií a receptov existuje. V tých našich nájdete klasický aj pikantný variant a dokonca aj bezmäsú verziu.

Ako na to?

Inšpirujte sa niektorým zo 4 receptov na škvarkovú nátierku!

Tip, ako nátierku uchovávať

Nespotrebujete všetku nátierku naraz alebo ju chcete venovať niekomu ako darček? Môžete ju jednoducho zavariť. Na to budete potrebovať iba uzatvárateľné poháre.

  • Poháre dôkladne vymyte v horúcej vode, vysušte a naplňte ich pripravenou nátierkou.
  • Sterilujte pri 100 °C po dobu 90 minút. Takto vydrží v chladničke aj 14 dní.

Tak čo, už sa vám zbiehajú sliny na túto českú dobrotu? S touto nátierkou idú vymýšľať hotové divy a je len na vás, či zvolíte jemnejší variant alebo či v nátierke necháte škvarky aj trochu chrumkať.

Môžete ich kúpiť už hotové alebo si ich urobiť doma z bravčovej masti alebo napríklad z boku. Sú skvelé samostatne len tak na zobanie, ale namazať ich na chleba je tiež dobrá voľba.

Ako ich máte najradšej?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.