Táto nátierka je hitom každej veľkej oslavy, takže sa nenechajte odradiť, ani pokiaľ škvarky nepatria medzi vaše obľúbené jedlo. Verte nám, že si pochutnáte!
INGREDIENCIA
300 g škvarkov
1 cibuľa
3 vajíčka
soľ a mleté korenie
horčica
POSTUP
Najprv si dajte uvariť vajíčka na tvrdo a po uvarení ich nechajte vychladnúť.
Medzitým si očistite cibuľu a nakrájajte ju najemno.
Škvarky pomeľte a pridajte k nim nakrájanú cibuľu a uvarené vajíčka.
Vajíčka môžete buď nastrúhať alebo narezať na menšie kúsky.
Pridajte trochu horčice – obyčajné alebo kremžské, poprípade ich kombináciu.
Podľa potreby osoľte a dochuťte mletým čiernym korením.
Ak chcete chuť tejto nátierky ešte vylepšiť, tak do nej môžete pridať menšie množstvo šťavy z kyslých uhoriek a rovnako tak najemno nastrúhané kyslé uhorky.
Nátierku podávajte natretú na čerstvom chrumkavom chlebe.
Pokiaľ máte radi cibuľovú chuť, tak chlieb môžete pred podávaním posypať nakrájanou jarnou cibuľkou.
Napíšte komentár
4 recepty na luxusnú nátierku zo škvarkov, ktorá bude chutiť každému
30. 09. 2022
Keby ste mali vymenovať nejakú českú klasiku, čo sa podáva k pivu. Čo by to bolo? Pravdepodobne škvarkovka.
Nie je to síce príliš zdravá záležitosť, ale je jednoducho vynikajúca.
Možno vás prekvapí, koľko verzií a receptov existuje. V tých našich nájdete klasický aj pikantný variant a dokonca aj bezmäsú verziu.
Ako na to?
Inšpirujte sa niektorým zo 4 receptov na škvarkovú nátierku!
Nespotrebujete všetku nátierku naraz alebo ju chcete venovať niekomu ako darček? Môžete ju jednoducho zavariť. Na to budete potrebovať iba uzatvárateľné poháre.
Poháre dôkladne vymyte v horúcej vode, vysušte a naplňte ich pripravenou nátierkou.
Sterilujte pri 100 °C po dobu 90 minút. Takto vydrží v chladničke aj 14 dní.
Tak čo, už sa vám zbiehajú sliny na túto českú dobrotu? S touto nátierkou idú vymýšľať hotové divy a je len na vás, či zvolíte jemnejší variant alebo či v nátierke necháte škvarky aj trochu chrumkať.
Môžete ich kúpiť už hotové alebo si ich urobiť doma z bravčovej masti alebo napríklad z boku. Sú skvelé samostatne len tak na zobanie, ale namazať ich na chleba je tiež dobrá voľba.