Škvarkové rožteky

Škvarkové rožteky

Nevšedné slané pečivo, ktoré ale ocení každá návšteva. Vanilkové rožteky pečie každý, ale tie škvarkové?

Ingrediencie:

  • 500 g polohrubej múky
  • 400 g mletých škvarkov
  • 100 ml mlieka
  • 100 g smotanového syra
  • 40 g droždia
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 PL cukru
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 1/2 PL soli
  • 80 g nastrúhaného tvrdého syra na posypanie
  • 1 vajce na potretie

Postup:

  1. Z mlieka, droždia a cukru pripravte kvások.
  2. V mise zmiešajte múku, soľ, cukor, vajcia, žĺtok, namleté škvarky, smotanový syr a kvások.
  3. Dôkladne prehneťte, môžete použiť tiež kuchynský robot a vypracujte na hladké cesto.
  4. Cesto prikryte utierkou a nechajte približne trištvrte hodiny kysnúť na teplom mieste.
  5. Vykysnuté cesto rozdeľte na osem dielov.
  6. Každý diel rozvaľkajte a nožom narežte na šesť rovnako veľkých trojuholníkov.
  7. Trojuholníky zrolujte do tvaru rožka a položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  8. Nechajte škvarkové pečivo ešte 10 až 15 minút kysnúť.
  9. Potrite rozšľahaným vajcom a posypte nastrúhaným syrom.
  10. Pečte v rúre predhriatej na 200 °C dozlatista.
Krehké škvarkové rožky.
zdroj: zuzkinemaskrty.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.