Táto pohánková kaša, ktorá sa pripravuje cez noc, je sýta, zdravá a vegánska a skvele sa hodí na raňajky. Pripravuje sa z pohánkovej krupice, kokosového mlieka, chia semienok a je sladená čerstvým ovocím.
INGREDIENCIA
Na kašu:
- 1 šálka pohánkovej krupice
- 1/4 šálky chia semienok
- šálky nesladeného kokosového mlieka
- 1 šálka vody
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1/4 lyžičky škorice
- štipka soli
Na topping (všetko voliteľné):
- 1/2 šálky vlašských orechov alebo akýchkoľvek iných nesolených orechov podľa vášho výberu
- 1 a 1/2 šálky semienok granátového jablka (môžete použiť akékoľvek iné čerstvé ovocie, ktoré máte doma)
- 1/2 šálky nesladeného strúhaného kokosu
POSTUP
- V miske zmiešame pohánkovú krupicu, chia semienka, kokosové mlieko, vodu, vanilkový extrakt, škoricu a soľ.
- Zakryjeme strečovou fóliou a necháme cez noc uležať v chladničke.
- Ráno ju dáme do hrnca a za občasného miešania varíme 10–12 minút alebo kým nedosiahne požadovanú hustotu.
- Ozdobíme ovocím, kokosom a orechmi.
- Servírujeme.