Tento recept na veľkonočnú plnku je taký jednoduchý, že ho zvládne úplne každý. Výhodou je, že si ju pokojne môžeme vyrobiť s predstihom bez toho, aby to ohrozilo jej chuť, kvalitu či konzistenciu.
Ingrediencie:
- 1/2 hrnčeka zmäknutého čerstvého nesoleného masla
- 1/2 hrnčeka práškového cukru
- 4 vajcia
- 600 g ananásu aj so šťavou (môže byť čerstvý aj kompótovaný, záleží, čo máme)
- 12 plátkov bieleho chleba
- Škorica podľa chuti
Postup:
- Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov a pekáč vymažeme maslom.
- Plátky chleba nakrájame na malé kocky cca 1×1 cm a dáme zatiaľ bokom.
- Do veľkej misy dáme maslo s cukrom a šľaháme zhruba 1 minútu do peny
- Prihodíme jedno vajce po druhom a vždy dôkladne zašľaháme do masla.
- Ananás so šťavou aj nakrájaný chlieb pridáme do misy a miešame, kým sa všetko neprepojí.
- Plnku prelejeme do pripraveného pekáča a povrch posypeme škoricou
- Pečieme zhruba 50 až 60 minút dozlatista.
- Hotovú plnku vyberieme z rúry a necháme cca 10 minút vychladnúť.