Túžite po nevšednom nedeľnom múčniku? Pokiaľ vás zostalo niekoľko varených zemiakov od obeda, môžete vyskúšať tento lahodný dezert.
Ingrediencie:
- 300 g zemiakov
- 200 g práškového cukru
- 100 g strúhaných lieskových orieškov
- 100 g pšeničnej krupice
- 4 vajcia
- 2 cl rumu
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Postup:
- Zemiaky uvarte v šupke, nechajte mierne vychladnúť, olúpte a prelisujte alebo nastrúhajte.
- Žĺtky utrite s cukrom.
- Zmiešajte nastrúhané zemiaky s krupicou, cukrom, orieškami, práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a rumom.
- Bielky ušľahajte do podoby tuhého snehu a nakoniec ich opatrne vmiešajte do predpripraveného cesta.
- Vymažte plech či pekáč tukom a nalejte doň cesto.
- Zemiakovú buchtu pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 40 minút.
- Nechajte vychladnúť a pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Orechy môžete využiť nielen v receptoch na zemiakovú buchtu, ale tiež pri príprave orechových rezov .