Kedysi dávno bežná súčasť jedálnička. Ale dnes?
Patrí stále na váš jedálenský zoznam?
Pritom je ľahká, chutná a hlavne z bežných surovín, ktoré sú k nájdeniu takmer v každej z domácností.
Vyberte si svojho favorita z piatich receptov na žemľovku!
Naše recepty
Do žemlovky sa väčšinou využívajú ľahko dostupné suroviny, predovšetkým ovocie a ďalšie bežné kuchynské suroviny, ktoré sa niekedy aj navzájom kombinujú.
Veľkým bonusom tohto pokrmu je zužitkovanie pečiva, ktoré už nie je čerstvé. Rožky, toastový chlieb ani vianočku už nevyhadzujte. Týmto spôsobom ušetríte rodinný rozpočet a potešíte stravníkov.
Z ovocných náplní využívame väčšinou jablká, slivky, marhule, broskyne ale aj menej tradičné rebarbora alebo drobnejšie ovocie. Použiť je možné aj mak alebo orechy.
Podarila sa žemlovka? Pokiaľ vám chutí tento typ múčnika, určite vyskúšajte ryžový nákyp .
Na záver tiež do komentárov napíšte, ako sa vám recept na žemľovku podviedol a hlavne, ako chutil.