Ak ste fanúšikom rýchlych a jednoduchých jedál, budete milovať túto panvicu plnej mletého hovädzieho mäsa a ružičkového kelu. Budete potrebovať iba 4 ingrediencie a asi 20-25 minút!
Čo budeme potrebovať
- 500 g mletého hovädzieho
- 400 g ružičkového kelu (polené)
- 1 lyžica chilli oleja
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 1 lyžička chilli prášku
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 120 g sladkej čili omáčky
Čo budeme potrebovať
- Kel rozkrojte na pol.
- Suché korenie zmiešajte dohromady a posypte mleté hovädzie mäso.
- Rozpáľte veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu s chilli olejom.
- Akonáhle je olej horúci, vložte mleté hovädzie na panvicu ochutenú stranou dole. Navrch hovädzieho mäsa nasypeme zvyšnú polovicu korenia.
- Varte, kým sa mäso neopečie.
- Varené hovädzie mäso dajte k strane panvy a pridajte na panvicu ružičkový kel reznou stranou dole.
- Varte 6-8 minút za občasného premiešania.
- Zložte z platne a zmiešajte ružičkový kel a mleté hovädzie.
- Navrch nakvapkajte sladkú chilli omáčku a premiešajte.
- Podávajte s ryžou alebo karfiolovou ryžou, nakrájanou jarnou cibuľkou, opečenými sezamovými semienkami.
K ružičkovému kelu upečenému v rúre sa výborne hodí čerstvé pečivo. To si môžete upiecť vo vašej vlastnej domácej pekárni! Vyberte si tú najlepšiu domácu pekáreň z našej recenzie .