Sladké chilli mleté hovädzie mäso zapečené s ružičkovým kelom

Sladké chilli mleté hovädzie mäso zapečené s ružičkovým kelom

Ak ste fanúšikom rýchlych a jednoduchých jedál, budete milovať túto panvicu plnej mletého hovädzieho mäsa a ružičkového kelu. Budete potrebovať iba 4 ingrediencie a asi 20-25 minút!

Čo budeme potrebovať

  • 500 g mletého hovädzieho
  • 400 g ružičkového kelu (polené)
  • 1 lyžica chilli oleja
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1 lyžička chilli prášku
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 120 g sladkej čili omáčky

Čo budeme potrebovať

  • Kel rozkrojte na pol.
  • Suché korenie zmiešajte dohromady a posypte mleté hovädzie mäso.
  • Rozpáľte veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu s chilli olejom.
  • Akonáhle je olej horúci, vložte mleté hovädzie na panvicu ochutenú stranou dole. Navrch hovädzieho mäsa nasypeme zvyšnú polovicu korenia.
  • Varte, kým sa mäso neopečie.
  • Varené hovädzie mäso dajte k strane panvy a pridajte na panvicu ružičkový kel reznou stranou dole.
  • Varte 6-8 minút za občasného premiešania.
  • Zložte z platne a zmiešajte ružičkový kel a mleté hovädzie.
  • Navrch nakvapkajte sladkú chilli omáčku a premiešajte.
  • Podávajte s ryžou alebo karfiolovou ryžou, nakrájanou jarnou cibuľkou, opečenými sezamovými semienkami.

K ružičkovému kelu upečenému v rúre sa výborne hodí čerstvé pečivo. To si môžete upiecť vo vašej vlastnej domácej pekárni! Vyberte si tú najlepšiu domácu pekáreň z našej recenzie .

Sladko štipľavý zapečený kel s mletým mäsom na čínsky spôsob.
Zdroj: gastronotherapy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.