Bezlepkové recepty na sladko… Mandľová múka zvládne urobiť rovnakú prácu ako tá pšeničná.
Ingrediencie:
Suché:
- 2 hrnčeky mandľovej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- ½ lyžičky jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
Vlhké:
- 3 veľké vajcia
- ⅔ hrnčeka javorového sirupu
- ¼ hrnčeka rastlinného oleja
Na náplň:
- 1 hrnček čerstvých alebo mrazených čučoriedok
- citrónová kôra
- 3 lyžice mandľových plátkov
Postup:
- Rúru si predhrejte na 165 °C.
- Zmiešajte si suché ingrediencie.
- V druhej mise si zmiešajte tekuté ingrediencie, tie potom primiešajte k tým suchým.
- Pridajte čučoriedky a citrónovú kôru.
- Nalejte do vymastených formičiek na muffiny.
- Posypte mandľami a dajte piecť na 30-35 minút.