Pripravte si neodolateľné sladké víkendové raňajky, ktoré sú neuveriteľné jednoduché a rýchle na prípravu. Vaša rodina ju bude milovať a už nebude chcieť inú!
Ingrediencie
- 6 plátkov bieleho toastového chleba (nie úplne čerstvého, ten má tendenciu nasiaknuť ingrediencie príliš rýchlo do seba, takže bude vo vnútri mokrý)
- 2 – 3 lyžice masla
Na vaječnú zmes:
- 2 veľké vajcia
- ½ šálky mlieka
- 1/2 lyžičky škorice
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na macerované jahody (voliteľne):
- 250 g jahôd, polených
- 1 polievková lyžica cukru
Na servírovanie:
- javorový sirup, maslo
Postup
- V miske rozšľahajte všetky ingrediencie na vaječnú zmes.
- Rozpustite 1 polievkovú lyžicu masla v nepriľnavej panvici na strednom ohni.
- Do vaječnej zmesi rýchlo namočte plátok toastového chleba a potrite obe strany.
- Dajte na panvicu.
- Opakujte s viacerými plátkami, aby ste naplnili panvicu, ale nepreplňujte ju (robte 2 alebo 3 naraz).
- Pečte 2 a ½ – 3 minúty z každej strany, kým povrch nezozlátne, a potom preložte na servírovacie taniere.
- Do panvice pridajte ďalšie maslo a opečte zvyšný chlieb.
- Podávajte s maslom a veľkým množstvom javorového sirupu a macerovanými jahodami, pokiaľ používate!
- Tie si pripravíte tak, že jahody zmiešate s cukrom a necháte 20 minút odstáť.
- Jahody zmäknú a vypotia sa a vytvoria trochu sirupu.
- Užite si to!