Poďme sa teraz chvíľu rozprávať o omáčkach, ktoré sa skvele hodia k týmto receptom na churros. Každá omáčka pridá k tejto sladkosti niečo nové a zábavné. Korenistá čokoládová omáčka vás bude ľahko štipotať na jazyku, omáčka dulce de leche podčiarkne túto dobrotu svojou sladkosťou a svieža mangová omáčka sa krásne spojí so škoricovým cukrom a vy sa budete tešiť na každé ďalšie sústo!
Čo budeme potrebovať
- 230 g nasekanej polosladkej čokolády
- 250 ml hustej smotany
- 2 lyžice nesoleného masla (izbové teploty)
- Štipka mletého kajenského korenia
- ½ lyžičky chilli
- Štipka soli
Postup
- Nasekanú čokoládu dáme do strednej misy a dáme bokom
- Smotanu nalejeme do malého hrnca a zapneme ho na stredne vysokú teplotu a zahrievame, kým nezačne bublať
- Nakrájanú čokoládu zalejeme hustou smotanou a necháme 1 minútu odležať, aby čokoláda zmäkla
- Smotanu a čokoládu premiešame, kým nebude hladká a tekutá, potom pridáme maslo izbovej teploty, kajenské korenie, chilli a veľkú štipku soli
- Šľaháme, kým nie je všetko lesklé a hladké
- Omáčku ochutnáme, a ak chceme pikantnejšiu chuť, pridáme čili alebo korenie
- Túto omáčku podávame najlepšie teplú