Sladké pečené vegánske tyčinky so škoricou

Sladké pečené vegánske tyčinky so škoricou

Nemohli sme zabudnúť ani na našich vegánskych čitateľov. Nielen pre nich sme pripravili tento skvelý recept na vegánske churros, ktoré obsahujú len rastlinné zložky. Chuť je rovnako vynikajúca ako pri originálnom recepte!

Čo budeme potrebovať

Na churros

  1. 250 ml vody
  2. 3 lyžice kokosového oleja
  3. Lyžica kokosového cukru
  4. ¼ lyžičky soli
  5. 140 g kokosovej múky
  6. Lyžička vanilkového extraktu

Na posypanie

  1. 50 g kokosového cukru
  2. ½ lyžičky mletej škorice
  3. 2 lyžice vegánskeho masla

Na čokoládový dip

  1. 125 g Vego-Bio vegánskej horkej čokolády
  2. ½ lyžice kokosového oleja

Na kokosový dip

  1. Plechovka plnotučného kokosového mlieka
  2. 10 gramov trstinového cukru
  3. 6 lyžíc vegánskeho masla
  4. 2 lyžice kukuričného škrobu
  5. 2 lyžice mandľového mlieka (alebo vody)

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov
  2. Do panvice pridáme vodu, kokosový olej, cukor a soľ
  3. Miešame, kým sa kokosový olej nerozpustí a voda sa nevyvarí
  4. Keď sa voda varí, vypneme teplo a pridáme múku
  5. Miešame, kým nezískame cesto
  6. To necháme 10 minút vychladnúť
  7. Zmiešame si škoricu a cukor
  8. Vychladnuté cesto vložíme do cukrárskeho vrecka
  9. Vytvoríme 5-7 centimetrov dlhé churros
  10. Vložíme ich do rúry na papieri na pečenie vyloženom plechu
  11. Pečieme ich po dobu 25–35 minút a uprostred pečenia ich otočíme, aby sa rovnomerne opekli
  12. Nakoniec rúru vypneme a necháme ich ešte 10 minút vyschnúť
  13. Po upečení churros necháme vychladnúť, potrieme ich rozpusteným vegánskym maslom a pridáme ich do misky s cukrom a škoricou, aby sa obalili
  14. Na prípravu dipu pridáme čokoládu a kokosový olej do misky a zahrievame v 15 sekundových intervaloch v mikrovlnnej rúre, aby sa čokoláda nepripálila
  15. Na prípravu kokosového dipu pridáme všetky ingrediencie na panvicu a privedieme ich do varu
  16. Teplotu znížime na nízku a varíme ďalších 10 minút, kým sa mierne nezredukuje na polovicu a nezozlátne
  17. Vezmeme 3 polievkové lyžice horúceho mandľového mlieka alebo vody a zmiešame ich s kukuričným škrobom
  18. Všetko šľaháme do hladka
  19. Škrob nalejeme do zmesi na sporáku a šľaháme, aby sa ingrediencie spojili
  20. Nakoniec panvicu odstránime z platne
  21. Po odstránení z tepla omáčka ešte zhustne
Vegánska verzia týchto sladkých škoricových tyčiniek pečených v rúre.
Zdroj: thefeedfeed.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.