Ako nadšení záhradkári teraz premýšľate, čo podniknúť s prebytkom svojich výpestkov?
Niečo ste už spotrebovali na pečenie, niečo zavarili, zvyšok môžete využiť tak, že vyskúšate naše recepty na domácu marmeládu a to úplne bez chémie.
Jej výhody sú jednoznačné – kedykoľvek máte po ruke niečo, čím môžete namazať palacinky, chlieb alebo čím naplníte ovocné knedle.
Naše recepty
Rebarbora je tiež skvelou surovinou na prípravu marmelády. A nielen to, vyskúšajte jednoduché recepty na využitie rebarbory.
Aký je rozdiel medzi marmeládou a džemom?
Pre mnohých je marmeláda a džem to isté. Nazývame tak bez rozdielu všetky zaváraniny zakúpené v obchodoch alebo vyrobené doma. Predtým to tak bolo, avšak dnes je to inak.
Pod pojmom marmeláda možno označiť iba tie produkty, ktoré aspoň z pätiny obsahu tvoria samotné plody. Všetky ostatné ovocné zaváraniny a želé sú práve džemy. Džem musí tvoriť aspoň 35% ovocia a pokiaľ je ho viac, je k jeho názvu pridané označenie extra alebo výberový.
Dôležité je tiež to, že v džeme je tiež na rozdiel od rôsolu, ten je vyrábaný iba z ovocnej šťavy, sú v ňom aj kúsky ovocia.
Domáce marmelády si môžete pohodlne pripraviť aj v domácej pekárni. Obrovskou výhodou je, že nemusíte stáť pri platni. Dozvedeli by ste sa radi o funkciách domácich pekární ešte viac ? Mrknite sa!