Tieto rožky sú splnený detský sen. Nepohrdnú však ani dospelí. Sladké pečivo v štýle plnených rožkov bude výborná raňajková voľba!
Ingrediencie
- 250 ml mlieka, teplé
- 1 lyžička aktívneho suchého droždia
- 50 g cukru
- 60 g masla, rozpusteného
- 1 vajce
- štipka soli
- 475 g hladkej múky
- nutella
- 1 vajce, rozšľahané na potieranie
POSTUP
- Do misky nalejte teplé mlieko, pridajte droždie, lyžičku cukru a dobre premiešajte. Nechajte droždie asi 10 minút odstáť, kým nezačne pracovať.
- Rozpustené maslo zmiešajte s cukrom, kým sa nespojí.
- Následne pridajte vajcia a pokračujte v miešaní.
- Pridajte droždie, zvyšné mlieko, soľ a pokračujte v miešaní, kým nie je všetko dobre premiešané.
- Postupne začnite prisypávať múku a stále dobre miešajte. Cesto bude pripravené, keď sa nebude lepiť na ruke.
- Vzniknuté cesto v miske zakryte kuchynskou utierkou a nechajte aspoň hodinu odpočívať na teplom mieste.
- Predhrejte si rúru na 190°C.
- Na pomúčenom povrchu nakrájajte cesto na 3 rovnaké kusy a každý kus vytvarujte do tvaru gule. Odložené kúsky majte vždy prikryté kuchynskou utierkou.
- Guľu vyvaľkajte do obdĺžnika s hrúbkou 1/2 až 1/3 palca a nakrájajte ich na 3-4 rovnako veľké trojuholníkové kúsky. Takto opakujte aj pri zvyšných kúskoch.
- Povrch každého trojuholníka pomažte nutellou. Takto opakujte pri všetkých ostatných kúskoch.
- Následne každý pomazaný kus cesta zrolujte a vytvarujte polmesiac. Takto opakujte pri všetkých ostatných kúskoch.
- Rožky preneste na plech vyložený papierom na pečenie a potrite ich rozmixovaným vajíčkom, aby sa leskli.
- Plechy s rožkami vložte do rúry a pečte približne 20 minút alebo do zlatista.
Máte doma nezjedené banány a radi pečiete? Potom sú tieto recepty na banánové chleby priamo pre vás. Mrknite a vyskúšajte!