Sladké škoricové slimáky z kysnutého cesta

Sladké škoricové slimáky z kysnutého cesta

Škorica krásne prevonia vašu kuchyňu aj popoludní a zaručene zlepší náladu. Najlepšie chutí s kávou av pokojnej spoločnosti. Vyskúšajte toto sladké pečivo a jeho chute!

Ingrediencie

  • 480 ml plnotučného mlieka, teplé
  • 100 g cukru
  • 30 g masla, rozpusteného
  • 2 a 1/4 lyžičky aktívneho suchého droždia
  • 625 g hladkej múky, oddelený
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 165 g hnedého cukru
  • 180 g masla, zmäkčeného
  • 2 lyžice mletej škorice

Postup

  1. Vo veľkej miske zmiešajte teplé mlieko, cukor, rozpustené maslo a premiešajte.
  2. Na mliečnu zmes rovnomerne nasypte droždie, premiešajte a nechajte asi 10 minút sedieť na teplom mieste, pokiaľ nezačne droždie pracovať.
  3. Do veľkej misy dajte 500 g múky, pridajte zmes s droždím a vareškou premiešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
  4. Misu následne prikryte kuchynskou utierkou alebo igelitovou fóliou a nechajte aspoň 1 hodinu kysnúť na teplom mieste, kým sa cesto nezdvojnásobí.
  5. Pripravte si pekáče a tie vymažte maslom. Odložte ich bokom.
  6. Na náplň si v menšej miske zmiešajte hnedý cukor, s maslom a škoricou. Zmes dobre premiešajte a potom odložte bokom.
  7. Do vykysnutého cesta pridajte zvyšnú múku, prášok do pečiva, soľ a všetko dobre premiešajte.
  8. Cesto vyklopte na pracovnú dosku, podľa potreby si nechajte blízko trochu múky.
  9. Nahnite cesto po dobu najmenej 10 minút a podľa potreby pridávajte múku, len kým sa cesto nelepí ani na vaše ruky.
  10. Potom cesto vyvaľkajte do obdĺžnika s hrúbkou asi 1 cm.
  11. Na cesto rovnomerne za pomoci špachtle rozprestrite škoricovú zmes.
  12. Potom cesto opatrne zrolujte a nakrájajte na kolíky hrubé asi 6 cm. Tie potom vyskladajte do vymastených pekáčikov.
  13. Pekáčiky s nepečenými škoricovými slimáky opäť zakryte utierkou a nechajte odpočívať ďalších 35 až 45 minút.
  14. Predhrejte si rúru na 180°C.
  15. Po uplynutí druhého kola na kysnutie odoberte z pekáčikov utierky, slimáky pomažte rozpusteným maslom a dajte piecť do rúry po dobu 25 až 30 minút, kým nie sú zlatohnedé.
  16. Potom ich vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Škoricové slimáky z kysnutého cesta.
zdroj: lapetit.com

Púpavy má každý rád. A čo potom púpavový sirup alebo čaj? Mrknite na prežiarené púpavové recepty !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.