Sladké zemiakové placky a lievančeky

Sladké zemiakové placky a lievančeky

Výbornou úpravou zemiakov na sladko sú rôzne placky alebo lievančeky. Do cesta už nepridávame žiadne korenie a málo ho solíme. Placky môžeme opekať na tuku alebo na sucho.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg zemiakov
  • 250 g hladká múka
  • 3 vajcia
  • podľa chuti – lekvár, marmeláda, strúhané jablká
  • 125 g cukor múčka
  • soľ

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka.
  2. Zemiaky olúpeme a na strúhadle postrúhame na jemno.
  3. Potom pridáme hladkú múku, vajcia, štipku soli a vypracujeme tuhšie cesto.
  4. Z cesta tvoríme placky, ktoré vyprážame na tuku na panvici.
  5. Hotové placky mažeme podľa zvyklostí buď lekvárom, sladkým tvarohom alebo strúhanými jablkami.

K zdravšiemu vyprážaniu môžete vyskúšať, ako sa pracuje na panviciach s keramickým povrchom .

Do chrumkava vypečené zemiakové lievančeky so sladkým dipom.
Zdroj: cookingforkeeps.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.