Recepty na muffiny pripomínajú postupom, ale aj chuťou našu bábovku.
Táto dobrota pochádza z anglosaských krajín a obľúbená je predovšetkým v USA.
Tieto malé bábovky pečieme v špeciálnych formičkách alebo košíčkoch . Formu vždy naplníme do dvoch tretín, múčnik pečením nadobudne objem. Po upečení ich necháme vychladnúť, a potom vyklopíme a prípadne dozdobíme.
Ako je najlepšie ozdobiť sa dozviete na konci článku!
Naše recepty
Čím muffiny ozdobiť?
- Sladkosti
Medzi ďalšie skvelé sladkosti na zdobenie patrí M&Ms, Jelly Beans alebo kúsky väčších čokoládových tyčiniek.
- Vlajky a štítky
Prispôsobte si svoje vlastné štítky pre špeciálnu udalosť.
- Čokoládové kresby
Rozpustite trochu čokolády. Nakreslite svoje obrázky priamo na kus voskového papiera a potom nechajte čokoládu stuhnúť. Keď čokoláda stuhne, jemne obrázky zlúpnite z voskového papiera a vtlačte ich do krému na muffinoch.
- Čerstvé ovocie
Použite akékoľvek ovocie, ktoré chcete. Pre efekt používajte ovocie, ktoré je súčasťou receptu, pokiaľ pripravujete muffiny s jablkami a škoricou, ozdobte ich plátkom jablka. Pečiete citrónové? Ozdobte ich plátkom citrusov!
- Ganache
Ak chcete pripraviť jednoduchú čokoládovú ganache, priveďte do varu 30 ml mlieka, potom ho stiahnite z platne a pridajte 120 g čokolády. Pre mätovú príchuť, pridajte aj ¼ čajovej lyžičky mätového extraktu. Zmes miešajte, kým sa v mlieku nerozpustí všetka čokoláda a nezostane vám hladká, lesklá omáčka. Nechajte ju pár minút vychladnúť na linke, aby zhustla.
Vršky košíčkov môžete ponoriť priamo do misky s ganache, alebo ich omáčkou môžete preliať.