Milujete sladké?
Skúšate radi nové chute?
Potom určite nesmiete zabudnúť na výborné sladké tekvicové recepty!
Sladkosti z tekvice vás prekvapia svojou jednoduchosťou a ich chuť si jednoducho zamilujete.
Vyskúšajte ako tekvicu Hokkaido, tak maslovú tekvicu ešte dnes a nebudete sa stačiť čudovať!
Naše recepty
Ktoré tekvice patria do kuchyne?
Tekvica obyčajná
Je klasická malá tekvica. Je ideálny na varenie, pokiaľ plánujete upiecť celú tekvicu, naplniť ju alebo ju použiť ako misku na polievku, pretože pokrmu dodá ikonický vzhľad.
Cukrové tekvica
Cukrová tekvica, známa tiež ako koláčové tekvica alebo sladké tekvice, je ideálna pre koláče, pretože nie sú tak vláknité a obsahujú menej vody ako iné tekvice. Je to jej jemná sladkosť, ktorú iný druh neprekoná.
Tekvica maslová
Má zvonku svetlú farbu, okrúhly tvar a keď ich rozrežete, nájdete tmavo oranžové vnútro, ktoré je sladké a hladké. Maslová tekvica je celkom všestranná. Je skvelé na pečenie v celku, na pridanie do šalátov alebo zapečených pokrmov a je možné ich dokonale rozmixovať na krémovú tekvicovú polievku.
Tekvica Pepitas Hybrid
Táto tekvica nie je pestovaná pre svoju dužinu. Napriek tomu, že je dužina sladká a možno ju konzumovať aj surovú, Pepitas Hybrids sú v skutočnosti pestované pre semená bez šupky alebo nahé semená, čo znamená, že produkujú semená, ktoré nie je ťažké z tekvice vydlabať. Ak ste fanúšikom tekvicových semienok, táto tekvica je skvelá pre ich restovanie.
Tekvica plazivá guľatá Jarrahdale
Na rozdiel od iných tekvíc, kde je dužina do určitej miery vláknitá, nie sú tekvice plazivé vláknité vôbec, čo z nich robí neuveriteľnú tekvicu na pečenie.