Sladké pokrmy sú slabosťou mnohých z nás.
Pripravujete stále dookola lievance, palacinky či buchtičky so šodó?
Inšpirujte sa našimi receptami na cestoviny na sladko!
Vyskúšajte nielen klasické rezance, ale aj špagety, lasagne či fusilli.
Väčšinu z nich môžete konzumovať nielen teplé, ale aj za studena.
Naše recepty
Radi by ste si kúpili novú varnú dosku? Pozrite sa, ako sme ohodnotili varné dosky na indukciu .
Ako pripraviť cestoviny na sladko zdravšie?
Pokiaľ chcete z tohto pokrmu urobiť zdravší variant, existuje hneď niekoľko možností. Jednou z nich je najmä náhrada cukru, ktorý je jednou zo základných ingrediencií, napríklad javorovým či agávovým sirupom.
Ďalšia možnosť, ako zo sladkých cestovín urobiť pokrm plný vitamínov a minerálov, predstavuje ovocie, orechy, mandle a pistácie. Do cestovín ako takých môžete okrem jabĺk pridať aj sušené ovocie. Vďaka sušenému ovociu môžete zároveň znížiť aj množstvo cukru, ktorý do pokrmu pridáte.
Na ozdobu je možné použiť ľubovoľné čerstvé ovocie. Okrem toho je možné cestoviny na sladko konzumovať aj s najrôznejšími kompótmi, napríklad broskyňovým či marhuľovým.