Sladko-slaná karamelová panna cotta

Sladko-slaná karamelová panna cotta

Chuť slaného karamelu v kombinácii s talianskou panna cotta tvorí neodolateľnú kombináciu. Vyskúšaním tohto receptu určite nikoho neurazíte, ba naopak!

Ingrediencie

  • 2 plátky želatíny
  • 300ml smotany na šľahanie
  • 100ml mlieka
  • 100g cukru
  • 1 lyžička vanilkovej esencie alebo 1 ks vanilkového struku
  • Štipka morskej soli
  • 1/4 šálky cukru
  • 1/2 šálky orechov (vlašské, mandle, kešu)

Postup

  • Plátky želatíny namočte v studenej vode asi na 10 minút.
  • V kastróliku zmiešajte smotanu, mlieko, vanilkovú esenciu či vnútro struku a priveďte tesne pod bod varu.
  • Na panvici pripravte cukor s polievkovou lyžicou vody a nechajte rozpustiť pokiaľ zmes nechytí jantárovú farbu.
  • Zmes na panvici nemiešajte, pokiaľ sa utvoria hrudky, iba otáčavým pohybom panvicu premiešajte.
  • Opatrne pridajte smotanovú zmes k zmesi karamelovej a za stáleho miešania zmes varte, než sa všetko spojí.
  • Pokiaľ karamel stuhne, miešajte a opäť sa roztaví.
  • Pridajte odkvapkané želatínové plátky, morskú soľ a dobre premiešajte.
  • Rovnomerne rozdeľte do téglikov či pohárov a dajte chladiť do chladničky ideálne cez noc.
  • Karamelové pralinky pripravíte tak, že v lyžici vody na panvici rozpustíte cukor, pridáte nasekané orechy.
  • Varte pokiaľ sa orechy rovnomerne neobalia karamelom.
  • Orechovú zmes dáte na alobal a necháte vychladnúť.
  • Po vychladnutí rozdrvíte valčekom.
  • Stuhnutú panna cottu posypte karamelovými orechmi a môžete podávať.
Panna Cotta v pohári s karamelom
Zdroj: mariasmenu.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.